Breaking News
Home > Securitate > Energie > Rusia și Belarus au convenit asupra unei piețe energetice comune. Pași mari pentru Uniunea Eurasiatică

Rusia și Belarus au convenit asupra unei piețe energetice comune. Pași mari pentru Uniunea Eurasiatică

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Belarusului,  Andrei Kobyakov , a anunțat că țara sa și Rusia vor pune bazele unei piețe unice de petrol și gaze până la sfârșitul anului 2017. Proiectul ar urma să funcționeze în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice.

Declarația vine în urma întâlnirii Consiliului de Miniștri dintre cele două țări.

 “Am stabilit ca până la sfârșitul lui 2017 să convenim asupra principiilor funcționării pieței unice a gazelor, care va exista în Uniunea Economică Eurasiatică începând din 2025”, a afirmat Kobyakov.

Mai mult, conform acestuia, până la data de 1 iulie 2019, se va stabili parametrii privind prețul gazului în Uniunea Economică Eurasiatică, pentru perioada 2020-2025.

În cele din urmă, liderul de la Minsk consideră că începând din 2025 prețul gazului în Uniunea Economică Eurasiatică ar trebui stabilit în ruble.

Check Also

Armenia mulțumeste Egiptului pentru sprijinul privind recunoașterea genocidului armean

Președintele parlamentului armean, Ara Babloyan   i-a mulțumit ambasadorului egiptean la Erevan, Tareq Ebrahim Mohamed Maaty, pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *