Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Consiliul ONU condamnă în unanimitate acțiunile Coreei de Nord
Consiliul
sursa: NPR

Consiliul ONU condamnă în unanimitate acțiunile Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a decis în unanimitate să condamne acțiunile Coreei de Nord de a testa din nou rachetele balistice, acest lucru fiind considerat o amenințare reală din cauza aproprierii îngrijorătoare de Japonia, relatează Al Jazeera.

Reprezentanții CS au cerut statului nord-coreean să nu mai pornească astfel de teste și să-și abandoneze toate programele nucleare. Ei au adăugat într-o declarație că este vital ca nord-coreenii să acționeze imediat în favoarea detensionării situației, făcând apel către toate statele ce pot implementa noi sancțiuni economice sau de orice altă natură.

“ Consiliul de Securitate se teme că aceste acțiuni RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) nu reprezintă o amenințare doar pentru această regiune, ci pentru toate statele membre ONU (…) Consiliul de Securitate își exprimă grava îngrijorare că RPDC, prin aprobarea unei asemenea lansări deasupra Japoniei cât și prin alte acțiuni și declarații recente, va submina pacea și stabilitatea regională” afirmă Consiliul în declarația data în urma discuțiilor.

Consiliul

Cu toate că toate statele membre ONU și-au îndreptat acum atenția către Coreea de Nord, iar China începe să fie din ce în ce mai puțin de partea guvernului de la Phenian, Kim Jung-un amenință că urmează mai multe testări ale rachetelor balistice care au ca țintă teritorii din Oceanul Pacific, relatează ABC.

“ Lansarea curentă a rachetelor balistice ca și război real este doar primul pas din operațiunile militare KPA (Armata Populară Coreeană) din Pacific și un preludiu semnificativ al controlării Guamului” a declarat liderul nord-coreean, Kim Jong-un, conform agenției de știri KCNA.

Potrivit Reuters, testul de marțea aceasta a fost asemănător cu testarea rachetei Hwasong-12, cu care Kim a amenințat că o va folosi împotriva insulei Guam, un teritoriu aflat în Oceanul Pacific și sub administrația Statelor Unite ale Americii, dar care ulterior a zburat deasupra insulei Hokkaido și s-a prăbușit în mare.

Consiliul

“ Acțiunile de amenințare și destabilizare ajută doar la creșterea izolării regimului Coreei de Nord, atât în regiune cât și printre restul națiunilor lumii. Toate opțiunile sunt pe masă,” a declarat Donald Trump care consideră că toată lumea a înțeles clar mesajul Coreei de Nord.

Check Also

NATO cere retragerea trupelor ruse din R. Moldova, Ucraina și Georgia

Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *