Breaking News
Home > Organizatii Internationale > România va participa la misiunea NATO în Irak

România va participa la misiunea NATO în Irak

România a făcut propuneri concrete pentru intensificarea prezenţei avansate a NATO în zona Mării Negre, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la summitul Alianţei Nord-Atlantice, pledând pentru o “abordare unitară” pe flancul estic, informează Mediafax.

“În primul rând, trebuie să asigurăm capacităţi mai puternice de apărare şi descurajare. Eforturile pentru coerenţa şi eficienţa Prezenţei avansate sunt încă în curs. Trebuie să avem forţele corespunzătoare, cu disponibilitatea adecvată şi cu capacitatea de manevră, cu o structură de comandă adecvată şi capabilităţi corespunzătoare pentru a acţiona în mod eficient ca forţă reală pentru descurajare”, a afirmat Klaus Iohannis la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic.

“Avem nevoie de o abordare unitară şi de o planificare militară unificată pentru întregul flanc estic. Trebuie să implementăm în totalitate abordarea coerentă în regiune pe toate dimensiunile – terestru, maritim şi aerian. România a făcut propuneri concrete privind suplimentarea Prezenţei avansate în regiunea Mării Negre. Acţionăm în sensul intensificării disponibilităţii Brigăzii multinaţionale pe care o găzduim. Acest lucru o va face capabilă să acţioneze în toate circumstanţele, inclusiv în cazul conflictelor şi crizelor. În acelaşi timp, România s-a oferit să găzduiască un centru multinaţional de comandă şi control (…) pentru susţinerea Prezenţei avansate, în scopul asigurării coordonării aducerii efectivelor suplimentare”, a adăugat președintele României.

Check Also

Bucureşti: BVB organizează Forumul Investitorilor Individuali

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va organiza pe 10 noiembrie cea de-a opta ediţie a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *