Breaking News
Home > Global News > Romania > Romania: Medicover devine principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul tarii

Romania: Medicover devine principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul tarii

Compania suedeza  Medicover a achizitionat 80% din operatiunile Spitalului Pelican din Oradea, devenind astfel principalul furnizor de servicii medicale private din nord-vestul tarii, o regiune cu o populatie de aproximativ 1 milion  de locuitori.

Tranzactia a fost efectuata pentru suma de 23 de milioane de euro, suma care reprezinta nu numai pretul de achizitie ci si plata datoriilor si transferul unor active si investitii in zona operationala, singurul pas pentru oficializarea achizitiei  fiind aprobarea sa din partea Consiliului Concurentei.

Aceasta este a doua mare tranzactie din domeniul serviciilor medicale din Romania, dupa ce in august 2015, Mid Europa Partners  a cumparat Regina Maria pentru 100 milioane de euro.

Pachetul minoritar de actiuni, in procent de 20%, va ramane medicilor fondatori ai Spitalului Pelican, Fraţii Maghiar şi asociatul lor, dr. Octavian Gogu Cacuci,  care isi vor pastra totodata si pozitia in structura administrativa a institutiei medicale.

Fondat in 1992, Spitalul Pelican este cel mai mare furnizor de servicii medicale din judetul Oradea , avand in prezent o capacitate de 130 de paturi, insa compania se afla intr-un proces de extindere prin constructia unei noi facilitati  cu o intindere de 4.000 metri patrati, care va aduce un plus de alte 100 de paturi si o unitate de cercetare.

Medicover este cea mai mare firma de servicii medicale din Europa Centrala, fiind prezenta si in  Polonia, Ungaria,  Estonia sau Republica Ceha.

Check Also

ASE: Un nou curs postuniversitar de Intelligence Economic Internaţional

Începând cu 19 octombrie 2018, Academia de Studii Economice (ASE) împreună cu Centrul de Strategii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *