Breaking News
Home > Securitate > Energie > Colaborarea României cu China privind construcția unor reactoare de la Cernavodă
Sursa: Energyworld

Colaborarea României cu China privind construcția unor reactoare de la Cernavodă

Premierul Mihai Tudose a avut joi o întâlnire cu o delegaţie oficială din China, condusă de liderul Partidulul Comunist, Liu Yunshan, unul dintre subiectele discutate fiind reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, despre care prim-ministrul a spun că există perspective de colaborare cu partenerii chinezi pentru construcţia lor, relatează Digi24

Șeful executivului este optimist în ceea ce privește România în domeniul comercial, al energiei, infrastructurii şi al producţiei. Totodată a anunțat că există perspective de viitor pentru o colaborare cu China în vederea construcției reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

La sfârșitul lunii februarie, Ministerul Energiei a făcut un anunț despre China General Nuclear Power Corporation care își exprimă asumarea unui calendar de acțiuni prin care să urgenteze construcția reactoarelor de la Cernavodă.

Nuclearelectrica declară printr-un comunicat că centralele 3 și 4 de la Cernavodă vor fi puse în funcţiune între 2025-2030.  Însă, responsabilitatea de-a construi aceste reactoare rămâne guvernului.

Termenul limită a fost 20 decembrie 2016, însă nu s-au înregistrat progrese în privința negocierilor.

Nici posibilitățile creeri unei rute aeriene București-Beijing nu a fost neglijată, iar Constanța ar putea deveni hub comercial de luat în considerare atunci cât vorbim de o legătură Asia-Europa.

Liu Yunshan a declarat ca firmele chineze sunt încurajate să învestească în Romania, aceasta fiind al doilea partener comercial al Chinei după UE.

 

Check Also

Eveniment: Răzvan Munteanu despre “Rusia și Vestul: între diplomație și oportunism politic”

Una din contradicțiile arenei internaționale în secolul schimbărilor este diplomația pusă față în față cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *