Breaking News
Home > Global News > Romania > CICR organizează conferința „România 100”

CICR organizează conferința „România 100”

Cercul de Istorie Contemporană Românească (C.I.C.R) al Facultății de Istorie, Universitatea din București, organizează în perioada 19-20 aprilie 2018, prima ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice C.I.C.R, cu tema „România 100”.

Evenimentul se înscrie în cadrul manifestărilor studențești organizate în contextul Centenarului și își propune să celebreze România ultimilor 100 de ani, din perspectivă politică, economică, socială, militară și culturală. Scopul evenimentului este crearea unui mediu propice dezbaterii cu privire la evoluția istorică a țării noastre în ultimii o sută de ani, de a face un bilanț provizoriu, cât și de a propune noi direcții de cercetare. Mai mult decât atât, conferința își propune să aducă laolaltă doctoranzi, masteranzi sau studenți, din domeniul istoriei contemporane a României.

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice C.I.C.R. se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor care desfășoară cercetări în domeniul istoriei contemporane a României (1914-2018) din domeniile și specializările: Istorie, Istoria Artei, Relații Internaționale, Studii Europene, Științe Politice, Filosofie, Studii Culturale, Litere și Arhivistică, interesați de domeniul Istoriei Contemporane; sau orice altă disciplină/specializare relevantă.

Cei interesați sunt invitați să completeze formularul accesibil online la adresa https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLSe7gMF1QMt-Ro_39dHhDeg1mbuxnGlpR6uQnPXYIrmdyLTXnw/viewform

Termenul limită pentru înscrieri este 31 martie.

Rezultatele selecției participanților vor fi anunțate pe 2 aprilie 2018, pe pagina de Facebook

C.I.C.R. https://web.facebook.com/CerculdeIstorieContemporanaRomaneasca/, dar și prin email, unde vor fi transmise toate detaliile organizatorice.

Organizatorii asigură cazarea și masa participanților pentru perioada 19-20 aprilie.

Nu se percepe taxă de participare.

Check Also

București, 4 octombrie: Conferința “NATO for Youth Understanding”

Think-tankul Chamber of Excellence in International Affairs, va organiza joi, 4 octombrie, Conferința “NATO for Youth …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *