Breaking News
Home > Galerie Video > Turcia: Femeie arestată după ce l-a jignit pe Ataturk

Turcia: Femeie arestată după ce l-a jignit pe Ataturk

Autorităţile de la Ankara au anunţat că au arestat recent o tânără femeie care l-a jignit într-un clip video pe preşedintele fondator al Turciei, Kemal Ataturk.

Clipul a fost filmat în faţa mausoleului lui Ataturk de la Ankara şi trimis de către tânără unei prietene cu care dezbătea probleme politice, însă imaginile video au apărut pe internet stârnind o serie de nemulţumiri în rândul populaţiei turce, relatează Hurriyet.

“Sunt foarte ruşinoasă pentru că am venit aici (mausoleul lui Ataturk-n.r.). Mi-aş fi dorit să nu o fac. Sunt aici pentru că alţi oameni au insistat. Nu îl iubesc pe Ataturk. Mai degrabă, el nu a salvat Turcia”, a spus tânăra în videoclip, declarându-se totodată nemulţumită de faptul că unii dintre adepţii lui Ataturk nu îl simpatizează pe actualul preşedinte turc, Recep Tayyp Erdogan.

Incidentul este privit ca încă o dovadă despre posibila adâncire a clivajului sectar dintre turcii adepţi ai statului laic, fondat de către Ataturk, şi adepţii unei societăţi mai conservatoare şi tradiţionale, bazată pe un rol tot mai mare al islamului.

Check Also

daesh

Liderul ISIS din Afganistan a fost ucis

Abu Saad Erhabi, liderul ISIS din Afganistan, împreună cu alţi zece lideri ai autoproclamatului Stat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *