Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Trei militari din Liban omorâți de o mină la granița cu Siria
Liban
Sursa: Al Jazeera

Trei militari din Liban omorâți de o mină la granița cu Siria

Trei militari din Liban au fost omorâți duminică după ce aceștia au luat parte la ofensiva împotriva Daesh la granița cu Siria, informează armata libaneză. Armata Libanului și-a început operațiunile în regiunile Ras Baalbek și Qaa și deja a anunțat recapturarea a două treimi din teritoriu, relatează Al Jazeera.

Teritoriul recapturat are aproape 80 de kilometri pătrați și a fost sub controlul Daesh dar înlăturarea totală a teroriștilor din zonă va fi grea, cea mai grea bătălie fiind recapturarea a 40% din teritoriul rămas cea mai grea luptă deoarece acolo s-au adunat luptătorii Daesh, informează Al Jazeera.

Un vehicul al armatei a fost lovit de o mină pe drumul Al-Najsa, omorând 3 soldați și rănind un altul. Mai mult, soldații au mai încercat detonarea mașinilor capcană și dar și a unei motociclete care transporta explozibil, prevenind un atac asupra trupelor libaneze.

Conform agenției de presă națională a Libanului, armata a folosit artileria grea și rachete împotriva pozițiilor Daesh, omorând cel puțin 20 de luptători ai Statului Islamic dar suferind cel puțin 10 răniți în rândul propriilor trupe. Ofensiva  militară a Libanului vine după ce grupul șiiților Hezbollah a dus un asalt de 6 zile împotriva Daesh și Al-Qaeda în zona Jurud Arsal.

Check Also

Turcia: Mesaj dur pentru SUA

În contextul diverendelor dintre SUA și Turcia privind situația kurzilor din Siria, ministrul de Externe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *