Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Sondaj: 10 milioane de muncitori străini în Arabia Saudită
Muncitori
sursa foto: SaudiGazette

Sondaj: 10 milioane de muncitori străini în Arabia Saudită

Regatul Arabiei Saudite deține un număr de 10 milioane de muncitori străini pe teritoriul său, conform SaudiGazette

Muncitorii străini compun o mare parte a forței de muncă din țară, după cum urmează: 3 milioane de indieni, 2.5 milioane de pakistanezi, 2.2 milioane de egipteni, 1.4 milioane de yemeniți și 1.2 milioane de bengalezi. Sursele estimează numărul acestora la cifra de 10 milioane de oameni.

Sondajul asupra forței de muncă arată că numărul persoanelor angajate care nu provin din Arabia Saudită a ajuns la cifra de 10.850.192 în primul sfert al anului 2017, în timp ce numărul total al persoanelor angajate a atins cifra de 13.889.137.

Ultimele cifre i-au făcut pe specialiștii din domeniul muncii să ceară limitarea numărului de muncitori străini în țara arabă. Ei consideră ca măsură viabilă este înjumătățirea numărului expatilor din Regatul Arabiei Saudite. De asemenea, experții spun că ar trebui ca recrutarea expatilor să nu se facă numai pe posturi pe care saudiții nu le ocupă sau pe posturi care necesită oameni foarte competenți și nu există specialiști saudiți.

Autoritățile de la Ryiad au luat mai multe măsuri pentru a reduce dependența de muncitorii străini în unele domenii de activitate cum ar fi: construcțiile, stațiile de benzină sau domeniul sanitar.

Totodată, prin legea taxei pentru expați adoptată recent de către Riyad, mulți muncitori străini au plecat către țările de origine, lăsând guvernul saudit să spere că posturile vacante vor fi umplute cu tineri saudiți de ambele sexe.

 

About Andrei Rosca

Check Also

Turcia: Mesaj dur pentru SUA

În contextul diverendelor dintre SUA și Turcia privind situația kurzilor din Siria, ministrul de Externe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *