Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Liderul Hezbollah, mesaj dur către kurzi: Negociaţi cu Assad sau americanii vă vor abandona
Sayyed Hassan Nasrallah, Sursa: Al-Masdar News

Liderul Hezbollah, mesaj dur către kurzi: Negociaţi cu Assad sau americanii vă vor abandona

Hassan Nasrallah, liderul grupării şiite Hezbollah, din sudul Libanului, a transmis un mesaj video prin care îi îndeamnă pe kurzii din Nordul Siriei să negocieze cu regimul Assad, întrucât SUA nu va fi un partener de încredere pentru kurzi.

“Nu ştiţi când şi cine din tabăra americanilor vă va vinde”, le-a transmis Nasrallah kurzilor, menţionând că Washingtonul îi va trăda pe kurzi în favoarea Turciei sau Rusiei, menţionează Rudaw.

Reacţia lui Nasrallah vine după ce Ambasadorul american William Roebuck, care a servit la post în Bahrain, în perioada 2015-2017, fiind acum prezent în zona kurdă din Siria, a declarat că trupele americane vor rămâne în Nordul Siriei până când ISIS va fi definitiv invins.

“Oficialul american a mai spus acest lucru şi acum câţiva ani în Damasc…Relaţia americanilor cu populaţia kurdă este doar una simbolică” a mai adăugat liderul Hezbollah, făcând referire la poziţia lui Roebuck.

În prezent, liderii kurzi s-au angajat la negocieri cu guvernul de la Damasc, sperând să obţină autonomie  şi o nouă Constituţie favorabilă.

Hezbollah este principalul aliat al Iranului pe frontul din Siria, luptând pentru menţinerea regimului Assad.

Check Also

Galerie Foto: Paradă a trupelor Hajj din Arabia Saudită

Luni, în Arabia Saudită a avut loc parada anuală  a trupelor Hajj. Acestea asigură securitatea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *