Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Iranul ramane ferm în lupta contra terorismului
sursa: Wikipedia

Iranul ramane ferm în lupta contra terorismului

Conform PressTv, generalul Qassem Soleimani afirmă că țara sa nu se va opri până când ultimul terorist Daesh este eradicat dinnlumea musulmana.

Afirmațiile comandantului Gărzilor Revoluționare Iraniene (IRGC) vin în contextul în care un consilier militar al Teheranului a fost decapitat recent în Siria. Mohsen Hojaji, membru al unui grup de sprijin al trupelor guvernamentale siriene a fost luat ostatic de către gruparea teroristă Daesh în apropiere de frontiera irakiană.

Generalul Soleimani a catalogat ca fiind inumane și oribile actele criminale ale teroriștilor și a mai adăugat faptul că acestea survin în contextul în care gruparea Daesh suferă pierderi pe câmpul de luptă. “Atrocitatea nu se înscrie în nici un principiu și nici o lege islamică sau chiar umanitară.” Acesta a adăugat că actul criminal nu face decât să întărească devotamentul soldaților iranieni pentru a curăța pământul musulman de răul terorismului.

“Soldații iranieni vor răzbuna acest act de bestialitate cu ferm, și anume prin eradicarea răului Wahhabismului și terorismului de pe fața lumii musulmane.”

La cererea Irakului și Siriei, Republica Islamică Iran acordă asistență pentru lupta cu terorismul.

Pe data de 7 iunie anul curent, membrii grupării teroriste au asaltat Parlamentul din Iran și Mausoleul Imamului Khomeini lăsând în urmă 18 persoane decedate și peste 50 de răniți. Răspunsul iranian a constat în lansarea unei lovituri cu rachete în regiunea siriană Deir-e-Zorr, distrugând diverse mijloace logistice folosite de teroriști și cauzând peste 170 de victime în rândul acestora.

 

 

About Andrei Rosca

Check Also

Sudanul sprijină războiul purtat de saudiţi în Yemen, ca o “datorie morală”

Ministrul Apărării din Sudan, Awad Ibn Ouf, a declarat că ţara sa sprijină iniţiativa arabă din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *