Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Influența Emiratelor Unite Arabe asupra think thank-urilor din SUA
SUA
uae-embassy.org

Influența Emiratelor Unite Arabe asupra think thank-urilor din SUA

Ultimul lot de email-uri sparte ale ambasadorului Emiratelor Unite Arabe în SUA, Yousef al-Otaiba,  arată extinderea influenței Emiratelor asupra mai multor think tank-uri americane, care la rândul lor influentează politica externă a SUA, informează Al-Jazeera.

Contul de Hotmail al ambasadorului arab a fost spart luna trecută, după ce acesta folosea adresa în scopuri oficiale. Se pare că astfel, veterani ai administrației Obama au oferit mai multe favoruri în schimbul unor sume mari de bani.

Unul din documentele obținute a arătat o factură emisă de un influent think thank de securitate  națională, unde au fost facturate lucrări de cercetare în schimbul facilitării achiziționării de către Emirate a unor arme militare de calibru mare din Regimul de Control al Tehnologiei Rachetelor (RCTR).

Conform fostei administrații prezidențiale SUA, RCTR a interzis vânzarea de astfel de arme inafara aliatilor celor mai apropriati ai SUA. Totusi, think tank-ul Centrul pentru Noua Securitate Americană a fost parte din campania de a nu interzice si Emiratelor Arabe cumpărarea acestui arsenal de arme, în special drone.

Factura ambasadei Emiratelor Arabe pentru think tank a fost de 250.000$ pentru o lucrare despre “regimul juridic care guvernează exportul de drone militare”. Schimbul de email-uri între ambasadorul EAU a vizat și oficiali ai Pentagonului care se pare că au încercat să treacă de regimul juridic și vânzarea de tehnologie de supraveghere electronică.

SUA
https://theintercept.com/2017/07/30/uae-yousef-otaiba-cnas-american-progress-michele-flournoy-drone/

Hacker-ii de la GlobalLeaks și-au asumat atacul informatic asupra contului de e-mail al ambasadorului EAU, aceștia nefiind afiliați vreunei țări sau religie, mai informează AlJazeera.

 

Check Also

daesh

Liderul ISIS din Afganistan a fost ucis

Abu Saad Erhabi, liderul ISIS din Afganistan, împreună cu alţi zece lideri ai autoproclamatului Stat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *