Breaking News
Home > Business > Emiratele Arabe Unite vor permite in premiera investitii cu actionariat 100% strain

Emiratele Arabe Unite vor permite in premiera investitii cu actionariat 100% strain

Emiratele Arabe Unite (EAU)  vor permite in premiera investitiilor strategice straine sa detina un capital de pana la 100%. Noile prevederi, care au fost anuntate inca de anul trecut, ar urma sa intre in vigoare in trimestrul IV al anului 2018.

Conform legislatiei actuale, orice investitie straina in Emiratele Arabe Unite, cu exceptia celor din Zona Libera Economica, trebuie facuta in parteneriat cu un cetatean al EAU care sa detina, direct sau prin intermediul firmei sale, un procent de minim 51%.

Cu toate acestea, presa din Golf a relatat inca din 2015 ca Apple ar beneficia de o dispensa, controland  100% din actiunile sale  din Emirate, lucru care a fost vehiculat si in 2017, atunci cand Tesla a decis sa investeasca in aceasta tara.  Nici Apple si nici Tesla nu au oferit comentarii publice privind beneficiile detinute ca urmare a investitiilor facute.

Schimbarea legislatiei se asteapta sa aduca o creste economica de 15-20% pentru Emiratele Arabe Unite in 2019, considerata de altfel cea mai sigura tara pentru investitii straine din zona Orientului Mijlociu si a Africii de Nord, atat ca urmare a mediului de afaceri prietenos cat si ca urmare a infrastructurii bine dezvoltate si a stabilitatii politice.

Nu in cele din urma, Emiratele Arabe Unite, ca si celelalte monarhii din Golf, gandesc strategii si politici pentru dezvoltare economica pe termen mediu si lung, in contextul epuizarii resurselor petroliere si a diversificarii ramurilor economice.

Check Also

ASE: Un nou curs postuniversitar de Intelligence Economic Internaţional

Începând cu 19 octombrie 2018, Academia de Studii Economice (ASE) împreună cu Centrul de Strategii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *