Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Drone capcană folosite de Daesh în Irak
drone
sursa The Week

Drone capcană folosite de Daesh în Irak

Doi luptători ai forțelor kurde Peshmerga și doi luptători francezi au fost răniți după ce o dronă capcană plină cu explozibil a fost detonată luna aceasta în orașul Mosul din Irak, relatează Al Jazeera.

Unul dintre luptătorii francezi a suferit răni grave care i-au pus viața în pericol. Ambii au fost transportați în Franța pentru tratament. Alți luptători francezi au suferit răni ușoare.

“Se pare că a fost o dronă capcană”, a declarat Jabbar al-Yawar, secretar general al ministerului apărării din regiunea Kurdistanului irakian. Daesh a detonat această dronă când soldații au încercat să o ridice.

Stephane Le Foll, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, a confirmat cele întâmplate. “Într-adevăr, luptătorii au fost răniți de o dronă care a aterizat și a explodat”, a declarat acesta. Aceste atacuri cu drone sunt o metoda relativ recentă pe care Daesh o utilizează.

Forțele Peshmerga intenționează să ia parte la ofensivă militară irakiană pentru eliberarea orașului Mosul din mâinile Daesh.

Coaliția condusă de SUA include contingente militare franceze, britanice și canadiene. Franța are aproximativ 500 de trupe, incluzând forțele speciale care îi antrenează pe luptătorii Peshmerga.

Mosul este al doilea cel mai mare oraș din Irak și ultimul centru urban sub control Daesh din Irak.

În așteptarea ofensivei din Mosul, potrivit oficialilor irakieni,  luptătorii Daesh au amplasat capcane în oraș, au sapat tuneluri și au recrutat copii pe care îi folosesc ca spioni.

Check Also

daesh

Liderul ISIS din Afganistan a fost ucis

Abu Saad Erhabi, liderul ISIS din Afganistan, împreună cu alţi zece lideri ai autoproclamatului Stat …

No comments

  1. Prin faptul ca daesh achizitioneaza si foloseste acestea ca arme, arata vulnerabilitatea civilizatiei in fata nebuniei. De multa vreme ma intreb retoric de ce nu a fost realizat un “cordon sanitar” comercial in jurul teritoriilor controlate de isis!

    Vorbim mult, actionam putin si nu de putine ori inadecvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *