Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Arabia Saudită și Africa de Sud: Apel la lupta comună împotriva terorismului

Arabia Saudită și Africa de Sud: Apel la lupta comună împotriva terorismului

Președintele sud african, Cyril Ramaphosa, a avut o vizită oficială de două zile în Arabia Saudită, unde l-a întâlnit pe Regele Salman.

Într-o declarație de presă, cei doi lideri au subliniat necesitatea de a depune eforturi comune în combaterea terorismului și a extremismului, precum și  necesitatea de a respecta suveranitatea altor state,neinterferând  în afacerile lor interne.

Totodată, aceștia au afirmat că se opun ferm oricărei încercări a unui stat terț de a destabiliza țările din Orientul Mijlociu, sau mai ales pe cele din Golful Persic, făcând, în mod indirect referire la Republica Islamică Iran.

Conform presei de la Riyad, cei doi lideri au discutat și despre găsirea unei soluții cuprinzătoare, durabile și echitabile privind cauza palestiniană, în conformitate cu Inițiativa Arabă de Pace și rezoluțiile relevante ale legii internaționale, astfel încât să se asigure restaurarea de către poporul palestinian a drepturilor lor legitime, inclusiv instituirea unui stat independent Stat cu capitala Ierusalimului de Est.

Mai mult, președintele sud-african a spus că susține inițiativa saudită din Yemen și inițiativa Golfului pentru pace, precum și integritatea teritorială a Yemenului.

Check Also

Galerie Foto: Paradă a trupelor Hajj din Arabia Saudită

Luni, în Arabia Saudită a avut loc parada anuală  a trupelor Hajj. Acestea asigură securitatea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *