Breaking News
Home > Global News > Orientul Mijlociu Extins > Al-Jazeera aflată în pericol de închidere în Israel
închidere
Sursa Al Jazeera

Al-Jazeera aflată în pericol de închidere în Israel

Publicația Al-Jazeera relatează că Ministerul Comunicațiilor din Israel a anunțat că va închide biroul postului qatarez de știri din Ierusalim, revocând totodată acreditările jurnaliștilor acestuia. De asemenea, transmisiunile prin cablu și satelit vor fi închise.

În timpul unei conferințe de presă susținută în ziua de duminică, Ayoub Kara, Ministrul Comunicațiilor, a susținut că motivul pentru care se ia această decizie ține de faptul că postul Al-Jazeera ar transmite informații care incită la violență. Totodată, acesta a acuzat jurnaliștii de lipsă de profesionalism.

Ministrul a îndemnat autoritățile responsabile să ia act de această decizie și să o implementeze prin mijoacele necesare, însă nu a oferit o dată fixă pentru punerea în aplicare a deciziei. Postul de știri, Al-Jazeera a reacționat denunțând această decizie care vine în contextul în care premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat agenția de presă pentru acoperirea evenimentelor recente cu privire la Moscheea Al-Aqsa.

NBC News raportează, citând comunicatul Al-Jazeera, că aceste măsuri sunt nedemocratice și că grupul media va întreprinde acțiuni în justiție pentru a se apăra. De asemenea, se precizează că postul va transmite din Gaza și Cisiordania. Walid al-Omari, șeful biroului Al-Jazeera din Ierusalim a declarat că oficialii israelieni nu au notificat biroul despre decizia guvernamentală cu pricina.

Acțiunile autorităților de la Tel-Aviv sunt nejustificate, conform postului, acesta adăugând că sunt părtinitoare și sunt efectuate la unison cu acțiunile similare din unele țări arabe (Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Egipt și Iordania ). Pe parcursul discursului Ministrului Comunicațiilor, nu s-au putut identifica referințe asupra neprofesinalismului acoperirii mediatice a postului.

 

 

About Andrei Rosca

Check Also

Sudanul sprijină războiul purtat de saudiţi în Yemen, ca o “datorie morală”

Ministrul Apărării din Sudan, Awad Ibn Ouf, a declarat că ţara sa sprijină iniţiativa arabă din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *