Breaking News
Home > Global News > Europa > Lukashenko asistă la exercițiul militar Zapad
sursa: Tass

Lukashenko asistă la exercițiul militar Zapad

Președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, citat de agenția Tass, a declarat că țara sa și cu Rusia desfășoară exercițiul militar Zapad în conformitate cu interesul național al celor două state. 
Acesta se află la o inspecție în poligonul Borisovsky unde trupele rusești cu cele ale Belarusului desfășoară exercițiile planificate cu mult timp înainte.

“Menținem capabilitățile defensive necesare și întreprindem măsuri comune pentru a contracara amenințări militare la adresa Belarusului și Rusiei, de asemenea îmbunătățind și capabilitățile forțelor regionale.”, a declarat acesta.

Acesta a subliniat faptul că activitățile militare comune ale celor două state nu sunt menite să amenințe pe nimeni și că se desfășoară în scopuri pur defensive

“Amenințări cu războiul nu au venit niciodată de pe tărâmul nostru, dar cei care ne-a invadat au fost respinși tot timpul. Aceasta este și ideea exercițiului,” a afirmat șeful de la Minsk continuând prin a preciza că nu trebuie să existe un alt fel de raționament pentru a efectua pregătiri.

Exercițiul Zapad 2017 a început în data de 14 septembrie 2017 și se desfășoară pe teritoriul Rusiei și Belarusului, existând mai multe poligoane de antrenament în acest sens. Observatorii militari ai NATO sunt prezenți și asistă la aceste pregătiri.

Conform Independent.co.uk, un elicopter care efectua manevre în cadrul exercițiului a tras accidental cu rachete într-o mulțime de spectatori si observatori care urmăreau evoluțiile militare. După datele avute până în prezent, două persoane au fost rănite, fiind vorba de doi jurnaliști.

 

About Andrei Rosca

Check Also

NATO cere retragerea trupelor ruse din R. Moldova, Ucraina și Georgia

Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *