Breaking News
Home > Global News > Europa > Italia: Matteo Salvini s-ar putea întâlni cu Putin în această săptămână

Italia: Matteo Salvini s-ar putea întâlni cu Putin în această săptămână

Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a anunțat că dorește să meargă în acest weekend la Moscova, pentru a vedea finala Campionatului Mondial de fotbal și pentru a avea o întrevedere cu liderul rus, Vladmimir Putin.

“Sper ca una dintre echipele din semifinale să nu câștige trofeul”, a declarat Salvini, făcând o referire indirectă la echipa Franței, în contextul în care Parisul a criticat dur poziționarea Italiei cu privire la problema migrației, relatează TheLocal.it

Dacă Salvini se va întâlni cu Vladimir Putin, aceasta nu va fi prima întrevedere dintre cei doi, Salvini efectuând mai multe vizite la Moscova, în timp ce formațiunea sa politică a semnat mai multe acorduri de cooperare cu partidul lui  Putin.

Salvini, într-una dintre precedentele sale vizite la Moscova

 

Aceasta ar fi prima vizită pe care Salvini ar efectua-o din postura de membrul al guvernului italian.

Încă de când a format cabinetul de la Roma, Matteo Salvini, care deține și funcția de vicepremier, a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile și ar trebui retrase.

Totodată, Salvini ar urma să aibă o întrevedere și cu omologul său rus, alături de care va discuta problema combaterii terorismului fundamentalist islamic.

 

Check Also

Macron

Macron și politica externă franceză

În data de 14 iulie, pe  marile bulevarde ale Parisului trupele militare franceze, alături de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *