Breaking News
Home > Global News > Europa > Gentiloni: Italia își va respecta angajamentele față de NATO
gentiloni
Jens Stoltenberg și Paolo Gentiloni, sursa ANSA

Gentiloni: Italia își va respecta angajamentele față de NATO

Premierul italian, Paolo Gentiloni, a afirmat că Roma își va respecta angajamentele față de Aliați pe care și le-a asumat cu ocazia Summitului NATO din Țara Galilor din 2014, relatează ANSA.

Paolo Gentiloni  s-a întâlnit cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la Roma, unde au discutat pe marginea îndeplinirii obiectivelor pe care Italia și le-a asumat cu privire la bugetul și cheltuielile legate de apărare. Astfel, Gentiloni a spus că “s-a ajuns deja la cota de investiții, progresul se va realiza mai gradual în ceea ce privește cheltuielile deoarece trebuie să luăm în considerare și condițiile noastre economice.”

Din punct de vedere strategic și militar, Italia are un rol important în ceea ce privește operațiunile NATO în Libia.

“NATO este pregătită să ajute Libia, un grup de experți vor călători acolo în următoarele săptămâni pentru a discuta cu autoritățile libiene despre cum se creează instituții. Italia este un aliat de extremă valoare, a făcut o contribuție spre rezolvarea problemelor în Libia.”

Gentiloni a făcut o referire și la Rusia în cadrul întâlnirii. Acesta a spus că “fermitatea noastră față de  amenințarea Rusiei nu reprezintă o închidere a posibilității unui dialog cu Rusia pe marginea problemelor comune.”

 

Check Also

Tensiuni în Peninsula Coreeană: NATO vrea o alianță tot mai strânsă cu Sudul

Aflat într-o vizită oficială la Seul, Secretarul General al NATO,  Jens Stoltenberg, militează pentru o cooperare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *