Breaking News
Home > Business > Comisia Europeană: investigații în cazul unui cartel din Germania
cartel
Sursa EPA/DANIEL REINHARDT

Comisia Europeană: investigații în cazul unui cartel din Germania

Reprezentanții antitrust au confirmat sâmbătă că au început investigarea unor declarații potrivit cărora producătorii principali de automobile conduc un cartel încă din 1900, care include de la dezvoltarea vehiculelor și a motoarelor, la combustibil și sisteme de emisii diesel, relatează CNN.

Industria automobilelor poate fi considerată una dintre cele mai importante industrii din Germania, având un număr de 800,000 de angajați și cântărind un procentaj de 20% din industria țării.

“ Comisia Europeană și Bundeskartellamt (biroul cartelului german) au primit informații în privință acestei probleme, care este analizată în prezent de către Comisie”, au declarat reprezentantii Comisiei Europeane, care au adăugat ulterior că este prea devreme pentru speculații.

Matthias Mueller, CEO-ul companiei Volkswagen a refuzat să comenteze acuzațiile aduse, iar conform Bloomberg, BMW a negat complet că ar fi trișat în legătură cu emisiile de diesel. Compania a ținut să adauge faptul că automobilele produse de BMW au parte de verificare periodică.

“ Vrem să producem cele mai bune sisteme de evacuare. Spre deosebire de alti producatori, vehiculele grupului BMW folosesc o combinație de tehnologii pentru scaderea emisiilor de evacuare.”, a declarat reprezentantul BMW, duminica aceasta.

Aceste acuzații nu reprezintă prima lovitură data industriei de automobile din Germania. În 2015 Volkswagen a recunoscut faptul că a trișat la testarea emisiilor, fiind obligați să plătească pagube în valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Check Also

NATO cere retragerea trupelor ruse din R. Moldova, Ucraina și Georgia

Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *