Breaking News
Home > Business > BMW va deschide o uzină de un milliard de euro la Debrecen, în Ungaria

BMW va deschide o uzină de un milliard de euro la Debrecen, în Ungaria

În data de 30 iulie 2016, Mercedes anunţa o nouă investiţie în Kecskemét (Ungaria), după ce în 2012 finalizase prima investiţie de acest tip, creând în România dezbateri aprinse din cauza ratării acestei oportunităţi. Totalul investiţiilor alocate de Mercedes în Kecskemét se ridica, atunci, la două miliarde de euro, cu toate avantajele create de dezvoltarea respectivă.

Trist, dar adevărat, istoria se repetă și România ratează o nouă oportunitate, de ordinul miliardelor de euro, infuzia de capital venind din partea gigantului bavarez BMW. Pentru a satisface o cerere ascendentă pentru mașinile BMW Group, o nouă fabrică va fi construită lângă Debrecen, în Ungaria, la mai puṭin de 40 de km de graniṭa României, cu o investiție de un miliard de euro. Odată ce va fi funcțională, uzina va angaja mai mult de 1000 de oameni și va avea o capacitate anuală de producție de 150.000 de mașini, pe aceeași linie de asamblare vor fi produse atât mașini cu motoare convenționale, cât și cu motor electric.

“Debrecen este locul ideal pentru ca BMW Group să îşi extindă reţeaua de producţie. A fost ales în primul rând pentru infrastructura foarte bună, conexiuni logistice adecvate şi proximitatea reţelei de furnizori existenţi. Personalul calificat din zona locală a fost un alt avantaj cheie” a transmis BMW presei din România.

Pe lângă echipa de la uzină, numeroase locuri de muncă vor fi create la furnizori de piese şi servicii, atât în cadrul noii facilităţi de producţie, cât şi în regiune, mai spune compania.

„În selectarea Debrecen, Grupul BMW a urmat cu stricteţe procesul de selecţie al locaţiilor pentru posibile fabrici la nivel mondial, examinând diverse oportunităţi din diferite ţări. Grupul BMW a avut o relaţie profesională cu toate ţările în cauză, pe baza unei colaborări constructive”, au precizat reprezentanții constructorului auto bavarez.

Potrivit BMW, procesul de recrutare a început,  putându-se deja trimite aplicaţii on-line, în timp ce construcţia noii fabrici de la Debrecen va demara, cel mai devreme, în 2019.

A fost achiziţionată o suprafaţă de 400 de hectare pentru noua facilitate de producţie.

“Decizia BMW Group de a construi această uzină nouă reafirmă perspectiva noastră pentru o creştere globală. După investiţiile semnificative din China, Mexic şi SUA, acum ne consolidăm activităţile din Europa pentru a menţine un echilibru al producţiei la nivel mondial între Asia, America şi continentul nostru, Europa”, a declarat Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Autor: Alin DUMITRESCU

Check Also

Purcari ar urma să cumpere un cunoscut producător de vin din România

Cunoscuta companie din Republica Moldova, Purcari Wineries ar fi interesată să achiziționeze Cramele Huși din România, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *