Breaking News
Home > Global News > Europa > Alegerile din Franța și Germania, amenințate de către hackeri

Alegerile din Franța și Germania, amenințate de către hackeri

Firma Trend Micro, cu sediul la Tokio, specializată în securitate informatică, a dat astăzi publicității un raport de 41 de pagini în care, pe baza unor analize realizate în ultimii doi ani, au concluzionat că hackerii încearcă să influențeze rezultatele alegerilor din Franța și Germania.

Mai mult, conform acestora, același grup de hackeri care au atacat campania prezidențială a luiEmmanuel Macron, în Franța, încearcă acum să atace instituțiile germane și partidele care formează acum coaliția de guvernământ.

Raportul japonezilor s-a axat cu precădere asupra studierii grupului Pawn Storm, cunoscut și sub alte denumiri, precum: Sednit, Fancy Bear, APT28, Sofacy, și STRONTIUM.

Grupul se presupune că a creat servere false în Germania și Ucraina pe care le-a folosit pentru a încerca să se infiltreze în rețelele de calculatoare ale două think-tank-uri germane, Fundația Konrad Adenauer (KAF) și Fundația Friedrich Ebert (FEF). KAF este legată de partidul Uniunii Creștin-Democrate, condus de către cancelarul german Angela Merkel, în timp ce FEF are legături strânse cu Partidul Social-Democrat centrist, care face parte din alianța guvernamentală a Germaniei.

Autorul principal al raportului, expertul în securitatea cibernetică, Feike Hacquebord, a declarat agenției de știri Reuters că hackerii încearcă probabil să se infiltreze în cele două grupuri de reflecție ca mijloc de a obține acces la cele două partide politice.

Check Also

Sistemul bancar rus atacat de hackeri. Ce pagube au fost înregistrate în 2017

Peste 1 miliard de ruble, aproximativ 17 milioane USD, au fost furați prin intermediul atacurilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *