Breaking News
Home > Global News > Eurasia > Sancțiunile noi ale Americii provoacă răspuns din partea Rusiei
sancțiuni
sursa: Annur TV

Sancțiunile noi ale Americii provoacă răspuns din partea Rusiei

Ministerul de externe rus a declarat marți, 22 august, că Rusia pregătește măsuri împotriva deciziei pe care Statele Unite ale Americii trebuie să o ia în legătură cu sancțiunile care trebuie impuse persoanelor de cetățenie rusă care au sau au avut legătură în trecut cu nord coreenii, relatează The Moscow Times.

“ Washingtonul ar fi trebuit să învețe până acum că pentru noi limbajul sancțiunilor este inacceptabil” a afirmat Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Ryabkov, într-o declarație postată pe site-ul official.

Ryabkov a mai adăugat că guvernul de la Kremlin nu se lasă mai prejos, începând deja să lucreze la un răspuns inevitabil împotriva sancțiunilor venite din partea Statelor Unite. Ryabkov a declarat că învinovățește SUA pentru conflictul și îndepărtarea politică dintre cele două state, declanșată odată cu noile sancțiuni impuse de administratia Trump Rusiei la începutul lunii august.

“ Nu am pierdut speranța că vocea rațiunii va triumfa mai devreme sau mai târziu și că prietenii noștri americani vor realiza caracterul periculos al continuării spiralei sancțiunilor”.

Potrivit Russia Today, Trezoreria Statelor Unite ale Americii a făcut public faptul că vor fi impuse sancțiuni împotriva a 16 companii din Rusia și China pentru legăturile pe care le au cu statul nord coreean. Trezoreria afirmă faptul că sancțiunile sunt aplicate conform normelor și măsurilor acceptate international pentru programul rachetelor și armelor nucleare ale Coreei de Nord. Companiile sunt acuzate pentru colaborarea cu indivizi care doreau dezvoltarea sectorului energetic din Coreea de Nord. Ca rezultat, antreprenorilor americani le este interzis să mai facă afaceri cu ei.

“ Este inacceptabil pentru indivizi și companii din China, Rusia și pretutindeni, să ajute Coreea de Nord să genereze venit folosit pentru dezvoltarea armelor de distrugere în masă și destabilizare a regiunii” a declarat secretarul trezoreriei, Steven Mnunchin.

Întreaga declarație a trezoreriei americane poate fi citită aici.

Check Also

Rusia își aduce avioane MIG de Generația a IV-a în bazele militare din Armenia

Presa de la Erevan a anunțat că Federația Rusă a început să aducă avioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *