Breaking News
Home > Global News > Eurasia > Rusia: Liderul opoziţiei, arestat pentru 30 de zile
Aleksei Navalnîi Sursa:TVR

Rusia: Liderul opoziţiei, arestat pentru 30 de zile

Principalul opozant al Kremlinului, politicianul rus Alexei Navalnîi, a fost condamnat luni la 30 de zile de detenţie pentru o manifestaţie neautorizată care a avut loc în luna ianuarie. Condamnarea îl va împiedica să conducă luna viitoare o altă manifestaţie antiguvernamentală planificată pentru 9 septembrie, relatează Timpul.

Navalnîi, care a fost arestat de poliţie sâmbătă, a fost găsit ”vinovat” de încălcarea legislaţiei privind protestele, pentru conducerea şi organizarea unui marş stradal la Moscova, în 28 ianuarie, în pofida interdicțiie autorităţilor.

Potrivit Reuters, Alexei Navalnîi a declarat în faţa tribunalului că autorităţile l-au închis pentru ofensă adusă autorităţilor, la şase luni după acel eveniment, pentru a-l împiedica să participe la protestul planificat pentru 9 septembrie, împotriva planului guvernului rus de a majora vârsta de pensionare.

Navalnîi dorea să organizeze manifestaţii în numeroase oraşe din Rusia la 9 septembrie împotriva proiectului extrem de nepopular de reformare a sistemului de pensii. Opozantul a criticat dur proiectul de reformă ce ar urma să majoreze vârsta de pensionare. Măsura susţinută de preşedintele Vladimir Putin a fost reclamata într-o petiţie online în care se cere anularea reformei de peste 2,9 milioane de cetateni rusi.

Check Also

Sondaj: 70% dintre georgieni au încredere în UE

Georgienii se laudă că sunt țara membră a Parteneriatului Estic cu cea mai mare încredere …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *