Breaking News
Home > Business > Piața din Kazastan, tot mai interesantă pentru capitalul Mexicului
Antreprenorii mexicani doresc să furnizeze fructe și legume Kazahstanului
http://xpat.s3.amazonaws.com

Piața din Kazastan, tot mai interesantă pentru capitalul Mexicului

Ministrul de externe al Mexicului l-a informat pe ambasadorul Kazahstanului, Adnrian Yelemesov, că statul său este interesat să stabilească contacte cu antreprenorii din Kazahstan, conform freshplaza.com.

În discursul său, Yelemesov a notat faptul că guvernul Mexicului vede Kazahstanul ca pe una dintre țările fruntașe din zona Asiei Centrale, iar pe conducătorul său, Nursultan Nazarbayev, ca pe un lider puternic și vizionar. Mexicul a devenit una dintre primele state din America Latină și Caraibe care  oferă sprijin candidaturii republicii Kazahstanului pentru postul de membru non-permanent al Consiliului de Securitate ONU, în perioada 2017-2018.

Totodată, Mexicul este interesat și de investițiile în industria minieră și metalurgică, achiziționarea de cereale, cărbune, produse chimice, fertilizatori și produse farmaceutice din Kazastan.

De asemenea, Yelemesov a mai vorbit despre ideea formării unui grup de „prieteni ai Kazahstanului”, costând în investitori și antreprenori mexicani și ruși.

                „Acest grup ar trebui să analizeze și să elaboreze harta, care va include întreaga listă de bunuri de interes, posibilile rute de transport și costurile finale ale bunurilor” – a declarat ambasadorul.

                „Recent, un grup de antreprenori mexicani a vizitat rețelele de producție și furnizare alimentară din Astana, precum și centrele comerciale, pentru a studia gama și prețurile bunurilor. Aceștia s-au mai întâlnit cu liderii ministerelor și departamentelor Kazahstanului și a altor companii naționale” – a raportat serviciul de presă al ministerului de Externe din Mexic.

În anul 2016, comerțul dintre cele două state s-a ridicat la circa 66 de milioane de dolari.

Check Also

Sistemul bancar rus atacat de hackeri. Ce pagube au fost înregistrate în 2017

Peste 1 miliard de ruble, aproximativ 17 milioane USD, au fost furați prin intermediul atacurilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *