Breaking News
Home > Global News > Eurasia > Medvedev: SUA a declarat un război economic Rusiei prin intensificarea sancțiunilor
SUA
https://qz.com/188780/new-us-sanctions-go-after-russian-officials-will-a-crony-crack-down-be-far-behind/

Medvedev: SUA a declarat un război economic Rusiei prin intensificarea sancțiunilor

Noile sancțiuni SUA împotriva Rusiei înseamnă distrugerea tuturor speranțelor de îmbunătățire a relațiilor cu Trump, a declarat prim-ministrul Rusiei Dimitri Medvedev într-o postare pe facebook, citată de agenția de presă rusă TASS. Acesta este convins că sancșiunile SUA nu au logică și că Rusia se va putea dezvolta indiferent de măsuri.

“Vom continua să ne facem treaba de a dezvolta economia și sfera socială și ne vom angaja în substituirea importurilor dar ne vom adresa și celor mai importante sarcini pentru stat, bazându-ne în primul rând pe noi înșine. Am învățat să facem aceste lucruri în ultimii ani în condițiile unor piețe aproape închise, a temerilor creditorilor străini și a investitorilor speriați să investească într-o Rusie afectată de sancțiuni […] Ne-au adus beneficii într-un anume fel deși aceste sancțiuni sunt fără logică. Vom răzbi.” – Prim-ministrul Rusiei Dmitri Medvedev

Mai mult decât atât, acesta a declarat că nu mai are speranțe de îmbunătățire a relațiilor cu noua administrație prezidențială și că măsurile pe care Trump împotriva Rusiei demonstrează o impotență totală a președintelui SUA, considerat de Medvedev drept umilit de Congres, relatează BBC. Măsurile suplimentare instituite sunt pentru amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 dar și acțiunile de pe teritoriul Ucrainei.

Conform Radio Europa Liberă, măsurile SUA împotriva Rusiei nu vor face altceva decât să dezvolte Rusia prin eforturile acesteia de a găsi noi piețe și crearea unor noi industrii.

Aceste declarații sunt legate de evenimentele de luna trecută când adjunctul Ministrului de Afaceri Externe al Rusiei, Sergei Ryabkov declara că Rusia nu va reuși să scape de sancțiunile impuse de Vest indiferent de ce ar încerca aceasta să facă. Iar Congresul din SUA  luat decizia de a institui noi sancțiuni asupra Rusiei, Iranului și Coreei de Nord care nu au altceva decât un efect de bumerang asupra Uniunii Europene, atrăgeau atenția oficialii ruși.

Într-o declarație a președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, acesta a ținut să transmit un avertisment asupra companiilor de energie din UE, în special celor care lucrează la gazoductele rusești care tranzitează Ucraina pentru a ajunge in Uniune. Astfel, Juncker a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să răspundă măsurilor SUA dacă acestea se dovedesc a fi în dezavantajul acelor companii.

Ministrul economiei din Germania a cerut de urgență Uniunii Europene să lupte împotriva sancțiunilor. În Ucraina însă, președintele a ținut să laude măsurile SUA împotriva Rusiei, considerând că va aduce la liberarea pământului ucrainean.

Check Also

Rusia își aduce avioane MIG de Generația a IV-a în bazele militare din Armenia

Presa de la Erevan a anunțat că Federația Rusă a început să aducă avioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *