Breaking News
Home > Global News > Eurasia > Echipamentul Ratnik a început să fie livrat armatei ruse
Ratnik
sursa: Topsy

Echipamentul Ratnik a început să fie livrat armatei ruse

Dimitry Semizorov, director general al Central Research Institute for Precision Machine Building, a vorbit cu ocazia Forumului Internațional Tehnic Militar, ținut în Moscova, de incorporarea sistemului nou de echipamente de luptă Ratnik și începerea livrării către armată, relatează TASS.

“ Astăzi, echipamentul Ratnik a intrat în serviciu, a început livrarea către armată”, a spus Semizorov.

Conform Army Recognition, Ratnik este un sistem de luptă al infanteriei similar cu sistemul “soldatului viitorului”, dezvoltat de francezi, FELIN. Sistemul aduce îmbunătățiri conectivității și eficienței armatei ruse prin dezvoltarea uniformei, căștilor cărora le este incorporate un monitor special pentru ochi  (cu senzori termali, viziune nocturnă, lanterne), sistemelor de comunicare și utilizării unor căști audio speciale.

Designul uniformei prezintă un tipar de camuflaj care ajută soldații să rămână ascunși chiar și pentru camerele cu infraroșu. Materialul din care sunt făcute îi protejează pe soldați de gloanțe și sunt echipate cu senzori speciali care pot transmite informații legate de starea soldatului către medicii militari.

Sistemul Ratnik protejează aproximativ 90% din corpul unui soldat. Scutul blindat cântărește aproximativ 19-20 de kilograme, în timp ce echipamentul Ratnik de bază, destinat inginerilor și medicilor, cântărește 15 kg. Casca 6B47 cântărește mai puțin decât casca armatei americane, având doar 1 kg, însă are capabilitatea de a rezista unui glonț de pe o rază de 10 m.

Sistemele de comunicare ajută un soldat să mențină un contact stabil prin radio și să primească în permanent informații legate de poziția inamicului. Ele au în componență un sistem de navigare GLONASS care permite fiecărui lider să vizualizeze locația soldaților printr-un computer portabil, de mărimea unei cărți. Tot prin acest computer, liderul poate transmite ordine echipajului.

Ratnik
Sursa RIA Novosti

Potrivit TASS, sistemul Ratnik și-a demonstrat deja utilitatea  în Siria.

“ Probabil că știți cu toții că Ratnik a fost folosit în Siria și vreau să adaug că echipamentul de luptă și-a demonstrat utilitatea în timpul desfășurării operațiunilor. Am verificat echipamentul care a fost folosit în situații dificile într-un fel sau altul. Vreau să vă asigur că niciunul dintre elementele de protecție ale echipamentului nu au fost perforate,” a declarat Dimitry Semironov.

Check Also

Rusia își aduce avioane MIG de Generația a IV-a în bazele militare din Armenia

Presa de la Erevan a anunțat că Federația Rusă a început să aducă avioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *