Breaking News
Home > Securitate > Energie > Azerbaidjan și SUA întăresc cooperarea din domeniul energetic
Presedintele Azerbaidjanului,Ilham Aliyev. Sursa:trend.az

Azerbaidjan și SUA întăresc cooperarea din domeniul energetic

În timp ce companii petroliere de stat din Azerbaidjan stau la masa tratativelor cu Turcia pentru a încheia mai multe parteneriate strategice în domeniul energiei, SUA se implică la rândul său într-un asemenea proiect cu statul azer.

Citește și Erdogan: Relațiile strategice dintre Azerbaidjan şi Turcia sunt în curs de dezvoltare

Potrivit site-ului trend.az, preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a precizat că: ,,În prezent, Azerbaidjan și SUA sunt legate printr-o cooperare strânsă și multilaterală construit pe relații de prietenie. Cooperarea reciprocă fructuoasă între țările noastre continuă cu succes atât în ​​formatele bilaterale și multilaterale. Relațiile în asigurarea securității energetice s-au dezvoltat din ce în ce mai mult și au atins nivelul de parteneriat strategic.”

“În același timp, ne-am pus mari speranțe în eforturile SUA cât şi în cele ale OSCE, dar şi în eforturile lor personale pentru soluționarea pașnică, justă, a conflictului din Nagorno-Karabah, în conformitate cu dreptul internațional, “, a mai adăugat Aliyev.

Liderul azer ar putea vedea în Statele Unite o contrapondere în relația cu Armenia, în contextul în care politica regională a Erevanului este susținută de către Moscova.

Check Also

Președintele turkmen ar putea vizita Tadjikistanul

Cele două state ale Asiei Centrale, Turkmenistan și Tadjikistan întăresc legăturile bilaterale. Astfel, ministrul turkmen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *