Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Turismul din Guam afectat de amenințările Coreei de Nord
turismul, Guam, Coreea de Nord, Coreea de Sud
Sursa: Tourist Destinations

Turismul din Guam afectat de amenințările Coreei de Nord

Tensiunile care au apărut în ultima perioadă între Coreea de Nord și Guam au deja efecte asupra unui sector important de dezvoltare al insulei, turismul. Se pare că aceste efecte se resimt mai ales în rândul turiștilor sud-coreeni, relatează USA Today.

Insula Guam este vizitată anual de aproximativ 1,3 milioane de turiști, majoritatea din Asia. În decursul anului aceasta, turismul din Guam a fost dominat de persoane originare din Coreea de Sud. În luna iulie, în Guam au fost înregistrați peste 60,000 de turiști sud-coreeni, depășind astfel Japonia.

În contextul tensionat generat de amenințările Coreei de Nord promovarea turismului pe insulă este un lucru destul de dificil de realizat, însă, în același timp, esențial. Președintele Biroului de Vizitatori din Guam și Directorul General, Jon Denight, au acționat recent în acest sens, prin intermediul unui comunicat, asigurând turiștii că insula este în continuare o destinație sigură,

De asemenea, președintele Alupang Residence, Tae S. Oh, a declarat joi că există puține șanse ca turiștii sud-coreeni, după mulți ani în care au trăit în umbra Coreei de Nord, să fie speriați atât de ușor de amenințările lui Kim Jong Un. De asemenea, a afirmat că sunt puține dovezi care să ateste reticența turiștilor sud-coreeni de a vizita insula. ”Știu că în momentul de față nu există nici o anulare de călătorie, însă am primit câteva mesaje care denotă această preocupare”.

Președintele companiei de turism NET Enterprises, John S. Ko, contrazice, însă, afirmațiile lui Oh. Acesta a declarat că, deși nu ar trebui să se creeze o stare de îngrijorare, sistemul online al companiei a înregistrat multe anulări de călătorie: ”Cred că suntem în regulă. Suntem norocoși că ne aflăm pe un teritoriu american și că avem la dispoziție cea mai puternică armată din lume. Cu toate acestea, au fost înregistrate multe anulări de călătorie.”

În urma discuțiilor avute miercuri și joi cu personalul său din Seul, Ko a fost informat că, în prezent, sud-coreeni nu mai sunt foarte speriați de amenințările Coreei de Nord asupra Guamului. Ko a declarat că este mai preocupat de faptul că Donald Trump, va acționa înaintea Coreei de Nord, determinând, astfel, intervenția Chinei și a Rusiei de care președintele companiei de turism se teme.

Totodată, Ko a susținut că, indiferent cine va acționa prima dată, economia din Guam, bazată într-o mare măsură pe turism, va fi compromisă dacă se va face apel la un atac militar. În contextul unui bombardament asupra regiunii, turiștii japonezi vor renunța în totalitate la intenția de a călători în Guam, a declarat John S. Ko.

Check Also

Australia: ONU, îngrijorată pentru condițiile oferite refugiaților

Organizația Națiunilor Unite (ONU) s-a arătat îngrijorată cu privire la condițiile “inumane” în care se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *