Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Recurs câștigat de o lesbiană expatriată din Hong Kong
recurs, Hong Kong, homosexuali
Sursa: South China Morning Post

Recurs câștigat de o lesbiană expatriată din Hong Kong

O lesbiană care a fost expatriată din Hong Kong a câștigat un recurs împotriva Departamentului pentru Imigranți, care a refuzat să îi acorde viză conjugală. Această victorie poate reprezenta un moment important pentru ceilalți homosexuali care se confruntă cu aceeași problemă, relatează agenția de presă South China Morning Post.

Decizia Curții de Apel a venit după ce femeia, cunoscută sub numele de QT, a solicitat recurs în urma refuzului Departamentului pentru Imigranți de a-i oferi viză conjugală, pe motiv că este lesbiană, iar relațiile dintre persoane de același sex nu sunt recunoscute. Odată cu câștigarea recursului, femeia va putea obține aceleași documente necesare imigrării, care erau acordate anterior doar cuplurilor heterosexuale.

Hotărârea a fost luată prin unanimitate de cei trei judecători și a fost motivată în 68 de pagini. Judecătorii au susținut că decizia departamentului nu a fost una rațională. Curtea de Apel a cerut celor două părți implicate, Departamentul pentru Imigranți și QT, să colaboreze în vederea elaborării unui acord în conformitate cu hotărârea judecătorească și să depună o propunere în termen de 28 de zile.

Check Also

Australia: ONU, îngrijorată pentru condițiile oferite refugiaților

Organizația Națiunilor Unite (ONU) s-a arătat îngrijorată cu privire la condițiile “inumane” în care se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *