Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Protestatarii budiști blochează ajutorul umanitar către Rohingya
budiști
Rohingya refugees strech their hand for relief supplies given by local people in Cox’s Bazar, Bangladesh September 16, 2017. REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Protestatarii budiști blochează ajutorul umanitar către Rohingya

Protestatarii budiști din Myanmar au blocat livrarea proviziilor către minoritatea de musulmani rohingya în timp ce camionul care aducea mâncare a fost implicat într-un accident fatal, în drum spre Bangladesh, în urma căruia nouă persoane și-au pierdut viața, relatează Al Jazeera.

Două evenimente au avut loc miercuri în paralel. Aproximativ 300 de manifestanți budiști s-au adunat în capitala statului Rakhine, Sittwe, unde aceștia au forțat ICRC (Comitetul Internațional al Crucii Roșii) să descarce proviziile din barcă și au împiedicat ambarcațiunea să plece mai departe. În același timp, în Bangladesh, un camion al Crucii Roșie a fost implicat într-un accident care a omorât nouă persoane. Opt persoane au fost reținute și mai mulți polițiști au fost răniți înainte ca situația să se calmeze.

Sute de mii de rohingyeni și-au părăsit casele și s-au refugiat în Bangladesh încă de la sfârșitul lui august, unde guvernul a promis că va construi o tabără care va avea capacitatea de a adăposti până la 400,000 de oameni.

budiști

“ Sunt bucuros să vă informez că situația s-a îmbunătățit (…) Asistența umanitară este prioritatea noastră. Suntem angajați în asigurarea că ajutorul este primit de toți cei care au nevoie, fără discriminare,” a declarat Henry Van Thio, vice-președintele Myanmarului, în cadrul unei Adunări Generale ale Organizației Națiunilor Unite.

În momentul de față, rohingyenii sunt marginalizați în Myanmar, fiind considerați “ imigranți ilegali”.

Check Also

NATO cere retragerea trupelor ruse din R. Moldova, Ucraina și Georgia

Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *