Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Premierul australian: risc de creștere a extremismului împotriva musulmanilor

Premierul australian: risc de creștere a extremismului împotriva musulmanilor

Malcolm Turnbull, premierul Australiei, avertizează asupra riscului de creștere a neîncrederii în musulmani pe teritoriul țării pe fondul presiunilor parlamentare de a interzice refugiații musulmani și solicitanți de azil, informează Press TV

În cadrul unui discurs ținut în fața Parlamentului în Canberra, Turnbull a avertizat cu privire la creșterea extremismului de extremă dreapta îndreptat împotriva musulmanilor:

“Nu putem fi eficienți dacă vom crea diviziune, fie prin instigarea neîncrederii în interiorul comunității musulmane sau prin incitarea fricii de musulmani în societate.”

Declarațiile vin pe fondul unor presiuni pe care parlamentarii le fac la adresa premierului pentru interzicerea imigrației musulmane. Guvernul australian a stabilit să introducă o nouă legislație în Parlament cu privire la măsuri dure de combatere a terorismului. Noua legislație va permite instanțelor să păstreze deținuții și după finalizarea termenului din teama că ei pot continua să reprezinte o amenințare. Totodată, definiția legală australiană pentru combatanți va fi extinsă pentru a include și persoane care susțin militanții.

Premierul a descris gruparea teroristă Daesh ca fiind cea mai presantă amenințare de securitate națională cu care se confruntă Australia. Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a declarat Parlamentului că 110 australienii s-au alăturat Daesh și altor grupuri militante din Orientul Mijlociu. Bishop a mai declarat că pașapoartele a 213 militanți suspectați au fost anulate, în timp ce guvernul a refuzat să elibereze pașapoarte altor 24 de persoane pentru a le împiedica să adere la grupurile militante din Siria și Irak.

Potrivit Press TV, în ultima perioadă un număr mare de europeni și occidentali au plecat în Siria pentru a lupta împotriva guvernului din Damasc. Asistentul Secretarului General al ONU a declarat la începutul lunii iulie că aproximativ 30.000 de teroriști străini activau în Siria și Irak. Există temeri că militanții, instruiți în Siria, pot efectua atacuri teroriste la întoarcerea în țările de origine.

Check Also

Donald Trump şi Shinzo Abo se vor întâlni pentru a discuta dosarul nord-corean

După ce a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, premierul nipon, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *