Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Noi presiuni economice pentru populația nord-coreeană
Coreea de Nord, presiuni economice, sancțiuni internaționale
Sursa: CNN

Noi presiuni economice pentru populația nord-coreeană

Autoritățile nord-coreene au început recent să colecteze noi taxe de la cetățeni sub pretextul loialității pe care aceștia trebuie să o afirme față de regim, relatează publicația DailyNK. În acest sens, fiecare cetățean trebuie să contribuie anual la bugetul partidului. Aceste presiuni economice sunt considerate a fi eforturi disperate ale conducerii Coreei de Nord în fața sancțiunilor tot mai dure.

Conform unor surse interne, se pare că autoritățile centrale, împreună cu oficialitățile provinciale, militare și industriale au întreprins tot mai multe demersuri sistematice astfel încât toți cetățenii nord-coreeni să își plătească facturile restante și datoriile acumulate cât mai curând. Aceste acțiuni au un impact semnificativ asupra societății și sunt receptate într-o manieră neobișnuită, deoarece oamenii au fost obișnuiți cu un sistem în care plata datoriilor era făcută, de obicei, la finalul anului.

În ultima perioadă, autoritățile de la Phenian au încercat să colecteze tot mai mulți bani de la cetățeni, apelând la diverse pretexte de mobilizare. De exemplu, în cele mai recente campanii, guvernul a susținut că taxele colectate vor fi direcționate fie spre rezervele valutare, fie pentru aprovizionarea în sfera militară și medicală sau cheltuieli ale partidului.

Noile demersuri ale oficialităților nord-coreene vin după o creștere semnificativă a prețurilor. De asemenea, nemulțumirea față de aceste noi forme de taxare este dată și de faptul că femeile contribuie dublu față de  bărbații, deoarece se consideră că, lucrând în vânzări, ele obțin mai mulți bani. Totodată, de aceste măsuri se plâng și persoanele sărace, care acuză autoritățile că exercită o presiune mult prea mare asupra lor, solicitând în continuare plăți, în ciuda incapacității lor de a obține toate acele venituri.

Check Also

Donald Trump şi Shinzo Abo se vor întâlni pentru a discuta dosarul nord-corean

După ce a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, premierul nipon, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *