Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Kim Jong-un amenință SUA din cauza discursului lui Trump
Kim Jong-un
sursa: Sky News

Kim Jong-un amenință SUA din cauza discursului lui Trump

Recent Kim Jong-un a declarat că Statele Unite vor plăti pentru amenințările făcute la adresa Coreei de Nord. Liderul statului nord-coreea a descris discursul președintelui Trump, din cadrul ultimei întâlniri a Organizației Națiunilor Unite, ca fiind unul a unui “bolnav mintal”, relatează NK News.

Ca răspuns al discursului lui Donald Trump, la întâlnirea ONU de marțea aceasta. Kim Jong Un a amenințat că Statele Unite ale Americii vor înfrunta consecințe grave, dincolo de așteptări, urmând ca statul nord-coreea să desfășoare acțiuni de răzbunare la cel mai înalt nivel.

“ Voi face ca omul ce ține prerogativele de comandă supremă în SUA să plătească grav din cauza discursului în care a făcut apel la distrugerea totală a DPRK (Republica Populară Democrată Coreeană).”

Kim a adăugat, referitor la discursul președintelui Trump, că acesta ar fi trebuit să se aștepte la astfel de reacții din partea guvernului de Phenian, din cauza alegerii de cuvinte excentrice și declarațiilor extremiste.

“ Vom considera exersarea cu seriozitate a unei contramăsuri corespunzătoare, la unul dintre cele mai înalte nivele din istorie.”

Liderul nord-coreean a declarat că s-a așteptat din partea lui Trump la remarci legate de distrugerea totală, iar că astfel de acțiuni întrec limita amenințării unui regim, devenind o adevărată problemă.

În același context, Ri Yong Ho, ministrul de externe nord-coreean, a declarat că discursul lui Trump a semănat mai degrabă cu “ lătratul unui câine.”

Cu toate acestea, Kim este de părere că amenințările lui Trump au un sens figurat.

“ Administrația Trump caută să oblige Phenianul să accepte să poarte un dialog pentru denuclearizare prin folosirea unui limbaj dur (…) Dar Washingtonul nu vrea să provoace un conflict armat inutil,” a declarat acesta.

Check Also

Australia: ONU, îngrijorată pentru condițiile oferite refugiaților

Organizația Națiunilor Unite (ONU) s-a arătat îngrijorată cu privire la condițiile “inumane” în care se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *