Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Japonia transferă 1 miliard de yeni în fondul „de confort al femeilor” din Coreea de Sud
sursa: .news.com.au/ In dreapta ministrul de externe sud coreean, Yun Byung-se, iar in stânga omologul său japonez

Japonia transferă 1 miliard de yeni în fondul „de confort al femeilor” din Coreea de Sud

Ministrul de externe sud coreean, Yun Byung-se, a declarat joi faptul că Japonia a transferat 1 miliard de yeni, echivalentul a 9,8 milioane de dolari, într-un fond sud coreean care are ca scop ajutarea femeilor care au fost nevoite să se prostitueze în timpul ocupației militare japoneze a Coreei de Sud din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează agenția de presă chineza, Xinhua News.

Fundația a fost creată în luna iulie de către guvernul Sud Coreean, în scopul ajutarii supravietuitorilor celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar guvernul japonez a decis să transfere suma de bani în urma unei ședințe de cabinet din data de 24 august.

Un total de 245 de femei sau rude ale acestora aflate în viața sunt eligibIle pentru a primi fondurile, acestea făcând parte din „proiectul destinat recuperării demnității și a vindecarii rănilor psihologice” așa cum a mai declarat ministrul de externe citat de aceeași sursă.

Oficialitățile japoneze speră de asemenea că banii vor fi folosiți pentru a acoperi cheltuielile medicale ale femeilor aflate încă în viață sau a funeraliilor acestora, precum și în scopul acoperirii cheltuielilor școlare ale rudelor acestora.

Înțelegerea reprezintă practic, o piatră de hotar în relațiile dintre Japonia și Coreea de Sud, care adesea de-a lungul istoriei au fost marcate de neînțelegeri și conflicte.

Check Also

Donald Trump şi Shinzo Abo se vor întâlni pentru a discuta dosarul nord-corean

După ce a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, premierul nipon, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *