Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Hackerii nord-coreeni au ca nouă țintă bancomatele
nord-coreeni
Sursa: CNN

Hackerii nord-coreeni au ca nouă țintă bancomatele

Potrivit unui raport al unei instituții sud-coreene, atacurile cibernetice susținute și sponsorizate de guvernul nord-coreean încep să se axeze din ce în ce mai mult pe obținerea unor sume mari de bani și din ce în ce mai puțin pe spionaj, sau alte activități din acest domeniu, relatează New York Times.

Specialiștii în securitate cibernetică au observat o schimbare în atacurile pentru care este suspectată Coreea de Nord. Dacă înainte hackerii nord coreeni păreau să desfășoare astfel de activități cu scopul de a instaura frica în rândul populației, de a cauza conflicte de opinie și de a obține date secrete ale statelor rivale, în special de la Coreea de Sud, în prezent se bazează mai mult pe furtul banilor. Acest lucru poate fi observat cu ușurință prim prisma schimbului de țintă. Agențiile susținute de guvern, instituțiile statului și companiile media nu mai reprezintă același interes precum conturile bancare.

Raportul Institutului de Securitate Financiară a notat joia aceasta că hackerii nord-coreeni sunt, cel mai probabil, în spatele atacului digital în urma căruia au fost furați 81.000.000 de dolari din banca centrală a Bangladeshului. Tot ei au fost acuzați și pentru tentativa  de spargere a băncilor poloneze, de la începutul primăverii.

Conform Reuteurs, raportul a analizat de asemenea atacurile cibernetice împotriva Coreei de Sud, pentru care e suspectată Coreea de Nord, din 2015 și până în 2017. Atât raportul sud-coreean, cât și specialiștii de la compania rusă Kaspensky Security, au observat apariția a două noi organizații, Bluenoroff și Andariel.

În raport a fost specificat faptul că “ Bluenoroff și Andariel au aceleași rădăcini, dar au ținte și motive diferite. Andariel se concentrează pe atacarea agențiilor guvernamentale și a celor de afaceri, folosind metode speciale.”

Raportul mai arată prezintă și dovezi prin care grupul Andariel a fost văzut în timp ce încerca să fure informațiile unor carduri de credit, prin tentativa de spargere a datelor din bancomatele sud-coreene, încercând apoi să vândă acele informații pe piața neagră.

“ Coreea de Sud preferă să folosească ATM-urile locale, iar acești atacatori au reușit cumva să analizeze și să compromită cel puțin două bancomate anul acesta” a declarat Vitaly Kamluk, de la Kaspersky Security.

Check Also

Donald Trump şi Shinzo Abo se vor întâlni pentru a discuta dosarul nord-corean

După ce a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, premierul nipon, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *