Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Coreea de Nord amenință cu o “lovitură fără milă” înaintea exercițiilor militare S.U.A.- Coreea de Sud
mila
Sursa ROK Drop

Coreea de Nord amenință cu o “lovitură fără milă” înaintea exercițiilor militare S.U.A.- Coreea de Sud

Coreea de Nord, prin publicația controlată de stat, Rodong Sinmun, a amenințat cu o “lovitură fără milă”, înaintea exercițiilor militare comune dintre Statele Unite și Coreea de Sud, care vor începe de luni, relatează CNN.

Coreea de Nord a caracterizat exercițiile drept “comportament nesăbuit” exercițiile, putând duce situația spre “faza necontrolabilă a războiului nuclear”. Cu toate acestea, atât președintele Donald Trump, cât și oficiali ai armatei americane au declarat că acestea se vor desfășura conform planului. Conform Departamentului Apărării, exercițiile denumite Ulchi Freedom Guardian vor fi susținute în perioada 21-31 august și vor implica 17.500 de soldați americani, dintre care 3.000 proveniți din afara bazelor de pe teritoriul Coreei de Sud. Operațiunea are un caracter multinațional, cu 7 alte țări participante, printre care Australia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Canada, Columbia, Danemarca și Olanda.

În același timp, declarațiile noului președinte sud-coreean sunt ambivalente. Monna declarat că operațiunile nucleare ale Coreei de Nord se aproprie de o “linie roșie”, anume dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) și miniaturizarea focosuluinuclearpentru a putea fi instalat pe acest tip de rachetă. Totuși, Moon a declarat publicului sud-coreean că “nu va mai fi niciodată un război în Peninsula Coreeană.” Administrația Trump a afirmat că orice acțiune militară împotriva Phenianului va fi anterior consultată cu Seulul.

Beijingul, între timp, prin intermediul publicației controlate de stat, Global Times, a declarat că decizia de a continua exercițiile va provoca Phenianul, care ar putea să ia o decizie radicală. Coreea de Nord are amplasate în proximitatea graniței cu Seul, numeroase baterii de artilerie ce ar putea să cauzeze pagube semnificative în rândul populației sud-coreene.

 

Check Also

Cresc temerile față de Phenian: SUA, Japonia și Coreea de Sud, un nou exercițiu militar

Coreea de Sud a anunțat astăzi că va organiza un nou exercițiu militar, alături de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *