Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > China va lansa internetul care nu poate fi spart
China
Sursa: the Strategy Bridge

China va lansa internetul care nu poate fi spart

Luând în calcul faptul că atacurile cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, China este pe cale să lanseze o rețea de comunicații care nu poate fi spartă. Acest lucru înseamnă de fapt că orice atac asupra rețelei va putea fi detectat rapid, relatează BBC.

Posibilitatea acestei declarații este dată de criptografia cuantică, o descoperire majoră în domeniul criptării tradiționale. Proiectul este dezvoltat în orașul chinez Jinan, relatează agenția de presă chineză.

Astfel, în rețeaua de la Jinan, aproximativ 200 de utilizatori din partea armatei, a guvernului, a sectorului financiar si cel electric vor putea face schimb de informații într-un mod mai sigur. Comunicațiile in regim cuantic ale Chinei, denota faptul ca își asumă riscuri imense în încercarea de a dezvolta aplicații care vor securiza si mai mult internetul vulnerabil, aplicații care vor putea fi vândute de către China altor țări.

Aceasta tehnologie diferă prin faptul ca mesajul este încapsulat in particule de lumină iar orice activitate de hacking asupra ei va interfera cu particulele astfel încât va face mesajul să devină imposibil de citit, informează The Telegraph.

Dezvoltarea acestei tehnologii face parte din dorinta Chinei de a se afirma ca lider mondial in domeniul inteligenței artificiale până in anul 2030.

Mai mult decât atât, China are in plan si construcția unei legături de fibra optica intre Beijing si Shanghai care ar ajuta la implementarea tehnologiei noi de criptare, relatează DailyMail.

Pașii către această tehnologie au fost făcuți încă din 2012 și se așteaptă a fi finalizat luna viitoare, costurile ajungând la aproximativ 18 milioane de dolari, informează newser.

Check Also

Donald Trump şi Shinzo Abo se vor întâlni pentru a discuta dosarul nord-corean

După ce a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, premierul nipon, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *