Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > China: un satelit cuantic a transmis un cod invulnerabil
satelit cuantic, China, sistem de apărare, cod invulnerabil, tehnologie cuantică
Sursa: Defense Systems

China: un satelit cuantic a transmis un cod invulnerabil

China a transmis primul cod invulnerabil de pe un satelit cuantic, fiind prima utilizare cu succes a unei astfel de tehnologii de distribuire a cheilor cuantice spațiu-sol, relatează Reuters.

China a lansat primul satelit cuantic din lume în luna august, 2016, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea unui sistem de comunicații care să nu fie vulnerabil atacurilor. Pentagonul a considerat proiectul un adevărat progres.

Agenția de presă Xinhua a declarat că ultimul experiment realizat a redat în revista Nature. Satelitul a transmis stațiilor terestre din China chei cuantice de la o distanță cuprinsă între 645 km și 1200 km, rata de transmisie fiind de 20 de ori mai eficientă decât cea oferită de fibra optică.

Pan Jianwei, expert științific la Academia de Științe din China că, prin intermediul tehnologiei cuantice dezvoltate, un apel telefonic sau o cantitate masivă de date bancare pot fi efectuate cu succes în condiții mult mai sigure. De asemenea, Pan a declarat că orice încercare de subminare a canalului cuantic ar fi interceptat de sistem.

satelit cuantic
Sursa: Canada Journal

În prezent, China este surclasată de Statele Unite și Rusia în domeniul tehnologiei spațiale, deși președintele Xi Jinping a acordat o importanță semnificativă proiectului său spațial, menționând că va avea o contribuție majoră în domeniul securității și apărării naționale.

De asemenea, oficialitățile din China insistă că proiectul spațial a fost conceput cu scopuri pașnice. Cu toate acestea, Departamentul de Apărare al Statelor Unite a semnalat capacitățile spațiale ale proiectului chinez într-o continuă dezvoltare, considerând că acesta ar putea împiedica utilizarea de către adversari a stațiilor active într-o eventuală criză.

Check Also

Donald Trump şi Shinzo Abo se vor întâlni pentru a discuta dosarul nord-corean

După ce a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, premierul nipon, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *