Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > China și Rusia: exerciții comune în apropierea Coreei de Nord
exerciții
Sursa NK News

China și Rusia: exerciții comune în apropierea Coreei de Nord

În urma celor mai recente test ale unor rachete balistice ale Coreei de Nord, vinerea aceasta, Rusia și China au hotărât începerea unor exerciții comune militare chiar înainte de o nouă întâlnire a Organizației Națiunilor Unite, care va avea loc mâine, marți 19 septembrie, relatează Reuteurs și 9NEWS.

Deși până acum cele două state susțineau soluția diplomatică în rezolvarea problemei, aceștia s-au alăturat de curând statelor membre ONU care au început să ia măsuri de securitate în fața unei posibile escaladări a problemei rachetelor nord-coreene.

Situația a devenit și mai tensionată în peninsula coreeană și astfel  o pereche de bombardiere B-1B americane și patru avioane au plecat din Guam și Japonia și s-au alăturat diviziei sud-coreene F-15K în exercițiilor comune, care conform Ministrului Apărarii, Song Young-moo, se desfășoară din ce în ce mai des.

Duminica aceasta, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat despre Consiliul de Securitate că acesta a rămas fără alte opțiuni legate de detensionarea situației din Peninsula Coreeană și există posibilitatea ca problema să fie preluată de Pentagon. Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că toate părțile sunt obligate să întărească și să susțină rezoluțiile Consiliului de Securitate.

Guvernul de la Beijing a rugat în repetate rânduri Washingtonul să se abțină de la amenințări, însă Haley a adăugat că declarația președintelui Trump, legată de “foc și furie”, nu a reprezentat doar cuvinte goale.

Pe lângă organizarea exercițiilor comune, Consiliul de Securitate a votat în unanimitate săptămâna trecută rezoluții noi. Atfel, Coreea de Nord, s-a ales cu plafonarea furnizării de petrol și interzicerea importurilor cu textile, sancțiuni pe care aceștia le-au numit inumane și vicioase.

exerciții

“ Sporirea acțiunilor SUA și forțelor vasele lor de a impune sancțiuni și presiune…nu vor face decât să grăbească ritmul în care ne vom îndrepta către completarea stadiului de forță nucleară,” a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean prin intermediul agenției de știri KCNA.

 

Check Also

NATO cere retragerea trupelor ruse din R. Moldova, Ucraina și Georgia

Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *