Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > China avertizează SUA și Coreea de Nord cu privire la acțiunile și amenințările reciproce
SUA
Sursa: kitv.com

China avertizează SUA și Coreea de Nord cu privire la acțiunile și amenințările reciproce

China dorește ca SUA să își oprească exercițiile militare în peninsula coreeană în schimbul suspendării testelor nucleare ale Coreei de Nord. Cele două state trebuie să lucreze împreună pentru o rezoluție a disputei lor, relatează Al Jazeera.

Astfel, se arată că într-o discuție telefonică avută cu omologul său rus Sergei Lavrov, ministrul de externe al Chinei Wang Yi a declarat că este nevoie de muncă comună pentru a diminua tensiunile dintre cele două țări dar și că Rusia și China nu ar trebui să permită vreunei părți șă producă un incident aproape de granițele acestora, informează Al Jazeera.

Tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA sunt în continuă creștere după ce Phenianul a testat cu succes rachetele sale intercontinentale iar ONU a răspuns cu implementarea sancțiunilor internaționale.

NewsInt a relatat despre creșterea tensiunilor în peninsula coreeană.

China și Rusia au declarat oficial că doresc suspendarea exercițiilor militare ale SUA programate pe 21 august în peninsula coreeană anunțate ca măsură la amenințările Coreei de Nord , acesta fiind un prim pas spre îmbunătățirea relațiilor. Phenianul a anunțat că și-a îndeplinit obiectivele de cercetare în acest moment și plănuiește un nou test al rachetelor sale balistice aproape de teritoriul american din Guam dar așteaptă mai întâi acțiunile SUA.

Conform secretarului de stat SUA Rex Tillerson, administrația prezidențială a SUA rămâne interesată de un dialog cu Phenianul dar așteaptă un prim semn din partea acestuia.

“Vom continua să fim interesați de găsirea unei modalități de dialogare dar ține de el (n.r. Kim Jong Un)” – Rex Tillerson, secretar de stat SUA

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert a declarat că decizia Coreei de Nord de a se abține de la acțiuni nu este de-ajuns și că este nevoie de intenția de a de-nucleariza peninsula coreeană.

De cealaltă parte, Phenianul a condamnat în termeni duri sancțiunile ONU în timp ce jocul declarațiilor amenințătoare între Washington și Phenian au îngrijorat tot mai mult rezidenții Guamului, teritoriul american din Pacific vizat de posibilele atacuri ale Coreei de Nord.

Inclusiv reacții din partea Coreei de Sud au fost înregistrate, președintele sud-coreean Moon Jae-in a îndemnat SUA să nu lanseze un atac în peninsula coreeană fără acordul acesteia, războiul fiind de evitat cu orice cost.

“Acțiunile militare în peninsula coreeană nu pot fi decise decât de Coreea de Sud și nimeni altcineva nu poate lua decizia de a avea astfel de acțiuni fără acordul Coreei de Sud. Guvernul își pune toate mijloacele la bătaie pentru a bloca războiul.” – Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud

Check Also

Cresc temerile față de Phenian: SUA, Japonia și Coreea de Sud, un nou exercițiu militar

Coreea de Sud a anunțat astăzi că va organiza un nou exercițiu militar, alături de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *