Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > ASEAN: Tillerson și Lavrov discută problemele SUA-Rusia
ASEAN
Rex Tillerson și Sergey Lavrov, sursa: Sputnik

ASEAN: Tillerson și Lavrov discută problemele SUA-Rusia

După acuzațiile aduse Rusiei legate de interferența ei în alegerile din Statele Unite ale Americii și relația dintre președintele Vladimir Putin și Donald Trump, SUA ridică mari semne de întrebare când vine vorba de relația SUA-Rusia, însă încearcă să rezolve această problemă cu ocazia întrunirii din cadrul summit-ului ASEAN, relateză Al Jazeera.

Secretarul de Stat, Rex Tillerson, a declarat luni că i-a transmis Ministrului de Externe din Rusia. Sergey Lavrov că amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale a declanșat o stare de neîncredere între cele două state.

“ Implicarea Rusiei în alegeri a fost un incident serios (…) Am adăugat asta în cadrul discuțiilor pe care le-am avut ieri cu Lavrov,” le-a spus Tillerson reporterilor cu ocazia summit-ului ASEAN din capital filipineză, Manila.

Congresul Statelor Unite a pornit o investigație care să afirme sau să infirme acuzațiile aduse Rusiei, însă Rusia a negat mereu că ar avea o legătură cu victoria președintelui Donald Trump.

Tillerson a adăugat că, deși SUA nu e încă pregătită să aibă încredere în guvernul de la Kremlin, acesta nu este un motiv suficient de bun pentru întreruperea relațiilor dintre cele două state, luând în considerare și faptul că Sergey Lavrov s-a arătat interesat în cadrul summit-ul din acest weekend de rezvolvarea neînțelegerii legate de Ucraina.

Potrivit Reuters, în același context, ministrul Lavrov a declarat pentru televiziunea națională, Rossiya24, că Tillerson a propus ca în viitor să aibă loc o întâlnire între Kurt Volker, reprezentant al Ucrainei din partea Statelor Unite și fost observator în cadrul NATO și Vladimir Surkov, un asistent senior al lui Vladimir Putin, pentru a pune capăt disputei.

“ Suntem interesați să vedem ce impresie are observatorul special din partea SUA în legătură cu afacerile curente ale statului” a adăugat Sergey Lavrov.

Volker a fost trimis de Washington în Ucraina, luna trecută, pentru a observa și raporta situația actuală din fosta republică sovietică, după incidentul izbucnit în 2015 între forțele kievene și separatiștii susținuți de Rusia.

ASEAN
Kurt Volker

Washington consideră problema legată de Ucraina ca fiind principalul obstacol al îmbunătățirii relațiilor SUA-Rusia.

Check Also

CESE a lansat “Europa ta, părerea ta” (YEYS) 2018!

Comitetul Economic şi Social European (CESE) a lansat “Europa ta, părerea ta” (YEYS) 2018! Sunt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *