Breaking News
Home > Global News > Asia-Pacific > Aplicațiile VPN eliminate din sistemul de operare al Apple în China
Aplicațiile VPN, China, Apple, cenzură
Sursa: Insane Visions

Aplicațiile VPN eliminate din sistemul de operare al Apple în China

Compania Apple a decis să elimine aplicațiile VPN (Virtual Private Network) din sistemul de operare al telefoanelor iPhone vândute în China. Decizia a fost luată pentru a elimina accesul utilizatorilor la diverse aplicații care contravin legislației chineze, relatează CNN.

Operatorii a două rețele private virtuale au declarat sâmbătă că au primit notificări din partea Apple privind eliminarea aplicațiilor deoarece conținutul pe care îl dețin este ilegal în China.

„Știm că este o chestiune complicată, însă este responsabilitatea voastră să înțelegeți și să vă conformați legislațiilor locale, astfel încât aplicațiile să nu prezinte un conținut ilegal” a declarat Apple.

Rețeaua de internet din China este atent controlată, restricționând accesul la servicii precum Google, Facebook, sau chiar New York Times. Rețelele private virtuale permiteau utilizatorilor să acceseze conținuturi precum cele menționate anterior. Decizia Apple a venit după ce oficialitățile din Beijing au cerut luna aceasta operatorilor a trei mai rețele de telecomunicații să elimine aplicațiile VPN.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că măsurile vizează  furnizorii de servicii care operează ilegal sau fără licență. De asemenea, aceste restricții fac parte dintr-o campanie menită a standardiza accesul la internet.

ExpressVPN și-a manifestat nemulțumirea față de acțiunile întreprinse de Apple, catalogând eliminarea aplicațiilor din sistemul de operare iOS ca fiind dezamăgitoare. De asemenea, reprezentanții ExpressVPN au declarat că utilizatorii din China mai pot accesa, totuși, serviciile oferite, însă pe alte platforme, precum Android sau Windows.

Statele Unite consideră că cenzura asupra internetului limitează semnificativ comerțul, argumentând într-un raport anual că blocarea site-urilor generează costuri semnificative utilizatorilor și furnizorilor de servicii sau produse.

Check Also

Emiratele Arabe Unite vor permite in premiera investitii cu actionariat 100% strain

Emiratele Arabe Unite (EAU)  vor permite in premiera investitiilor strategice straine sa detina un capital …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *