Breaking News
Home > Global News > America > Vicepreședintele SUA Mike Pence – “traducătorul” președintelui Trump
SUA
Sursa: HuffingtonPost

Vicepreședintele SUA Mike Pence – “traducătorul” președintelui Trump

În timpul turului vicepreședintelui Mike Pence în America Latină, acesta a reușit să își creeze o imagine de mesager al președintelui Trump, informează Washington Post.

Chiar și asa, în timpul vizitelor din această săptămână din Columbia, Argentina și Chile, Pence s-a purtat mai degrabă ca un traducător, după ce declarațiile oficiale ale acestuia fac notă discordantă cu declarațiile președintelui Trump făcute în SUA. Pence aduce o notă de rigiditate și diplomație în declarațiile sale atunci când susține mesajul președintelui Trump, este de părere Washington Post.

“Pense se plimbă prin lume ca majordomul care curăță laptele vărsat și petele de pe covor” – Peter Wehner, consilier al președintelui SUA George W. Bush

Se pare că vicepreședintele Pence este conștient de cerințele lui Trump când vine vorba de loialitate și nu dorește să lase loc de interpretare în discursurile sale chiar dacă retorica are alt ton. Această idee este conturată și de declarațiile lui Trump la adresa liderilor din emisfera sudică, amenințați chiar cu acțiuni militare în Venezuela al cărui guvern a adus țara într-o criză politică și colaps economic, unde vicepreședintele Pence a intervenit pentru a șterge cu burete orice fel de gând cu privire la intervențiile SUA, informează Washington Post.

“Președintele a fost clar pe această temă și asa voi fi și eu […] Sunt alături de președinte și susțin ceea ce am zis” – vicepreședintele SUA Mike Pence

De altfel într-o declarație făcut de acesta în vizita oficială din Santiago – Chile, Pence a ținut să menționeze direct că este alături de președintele său Donald Trump când vine vorba de ce s-a întâmplat la Charlottesville. Mesajul a fost unul atent aranjat după ce administrația s-a confruntat cu critici dure față de declarațiile lui Trump, informează nationalpost.

Conform celor de la New York Post, vicepreședintele Mike Pence se află într-un tur de forță în vizită în America Latină pentru a căuta să mai detensioneze atmosfera creată de “America first”, fiind primul efort major susținut și de Casa Albă pentru a îmbunătăți relațiile cu o regiune tensionată de alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

“Sub președintele Donald Trump, SUA își va pune întotdeauna securitatea și prosperitatea Americii pe primul loc […] dar așa cum sper că prezența mea astăzi, America nu înseamnă America singură” – Mike Pence, vicepreședintele SUA

Se pare că mesajul nu prea a avut impact, Trump nefiind o figură politică agreată în America Latină, unde primele sale acțiuni ca președinte au fost considerate mult prea excesive. Contrastul este mare între actuala și fosta administrație prezidențială Obama când latino-americanii s-au simțit tratați cu respect și ca egali, mai informează New York Post.

Check Also

amenințare

Dunford: “China va fi cea mai mare amenințare pentru SUA în 2025”

Ofițerul militar de top al armatei SUA, Generalul Joseph Dunford, a declarat în fața Congresului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *