Breaking News
Home > Global News > America > Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin intermediul caruia isi doreste sa revolutioneze transportul urban,  si nu numai.

Proiectul, realizat in parteneriat cu NASA, isi propune sa construiasca o serie de vehicule hibride, care sa imbine tehnologia folosita pentru drone cu tehnologia specifica elicopterelor. Vehiculele vor fi insa  mult mai silentioase in comparatie cu elicopterele si vor putea  decola si ateriza pe verticala, in spatii special amenajate la sol sau  pe acoperisul cladirilor inalte.

Mai mult, acestea ar urma sa fie pilotate uman  doar intr-o prima faza,  Uber propunandu-si ca in viitor noile tipuri de vehicule sa se poate deplasa autonom.

Serviciul denumit UberAir se asteapta a fi testat incepand cu anul 2020 si sa devina operational in 2023.

Dalas si Los Angeles sunt primele orase in care se va testa serviciul, insa succesul de care s-a bucurat proiectul i-a determinat pe cei de la Uber sa fie deschisi sa-si extinda proiectul pilot si in alte metropole, cu conditia ca populatia acestora sa fie mai mare de 2 milioane de locuitori.

Dincolo de inovativitatea adusa, care ar transforma orasele precum cele din celebrele animatii Jetsons, proiectul ridica o serie de intrebari, unii experti fiind sceptici vis a vis de sansa ca acesta sa poata fi realizat in viitorul apropiat.

Astfel, Uber si NASA trebuie sa rezolve,  in primul rand, proiectarea unor baterii electrice suficient de performante care sa permita deplasarea optima si fara probleme a vehiculelor, cu atat mai mult cu cat acestea trebuie sa fie capabile sa aterizeze si sa decoleze de minim 200 de ori intr-o ora. Totodata, nu exista inca date oficiale  privind atat modul prin care se va face formarea  profesionala a pilotilor cat si felul in care va arata viitoarea infrastructura a transportului aerian.

Nu in cele din urma, pilotarea automata a vehiculelor auto detinute de Uber s-a dovedit a avea suficiente lacune tehnice, ceea ce face, cel putin deocamdata, circumspecta posibilitatea ca acest nou tip de vehicul sa se poata deplasa autonom.

 

Check Also

Opiu şi marijuana ar putea fi legalizate în Mexic

Preşedintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, care îşi va prelua mandatul începând cu data …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *