Breaking News
Home > Global News > America > SUA a blocat tranzitarea teritoriului sau a unui politician cu cetatenie australiana-siriana
SUA
Sursa: au.news.yahoo.com

SUA a blocat tranzitarea teritoriului sau a unui politician cu cetatenie australiana-siriana

Guvernul australian a cerut SUA să explice de ce nu a lăsat să tranziteze teritoriul său unui politician cu dublă cetățenie australiană-siriană, relatează Al Jazeera.

Parlamentarul statului Victoria, Khail Eideh, în vârstă de 62 de ani, născut în Liban din părinți sirieni, a efectuat o vizită oficială împreună cu alți politicieni când i s-a interzis accesul din Vancouver în zborul înspre Denver, Colorado.

Într-un comunicat oficial, biroul ministrului de afaceri externe a transmis că la cererea ministrului, ambasada Australiei la Washington a cerut investigații imediate ale autorităților SUA vizavi de ceea ce s-a întâmplat și de ce lui Eideh i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul SUA. Autoritățile SUA continuă cercetările.

“Sunt foarte dezamăgit și frustrat” –  Ministrul de afaceri externe Julie Bishop

“Pentru mine acest lucru este inacceptabil, pentru că reprezint poporul australian, cetățenii victorieni” –  MP Khalil Eideh.

Parlamentarul a declarat că a avut viză SUA și nu i s-a oferit niciun răspuns de ce îi este interzis accesul pe teritoriul SUA.  Agenția de protecție vamală nu a oferit un răspuns pentru acest eveniment. În luna iunie, a intrat în vigoare așa numia “interdictie pentru musulmani” a președintelui Trump, care vizează vizitatori din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen. Aceștia trebuie să arate că au o relație de “bună-credință” cu o persoană sau entitate din SUA pentru a putea avea acces pe teritoriul american.

The Guardian relatează că parlamentarul de origine siriană a semnat în 2002 o scrisoare în consiliul din Melbourne, fiind atacat pentru acest lucru datorită faptului că acea scrisoare avea un caracter de dezbinare al societății. Scrisoarea urmărea înființarea unui Consiliu Onorar Sirian și care se încheia cu un jurământ la adresa președintelui sirian Assad.

Check Also

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *