Breaking News
Home > Global News > America > Reuters: Statele Unite urmează să se retragă din Acordul de la Paris
reuters
sursa climatenexus.org

Reuters: Statele Unite urmează să se retragă din Acordul de la Paris

Președintele Trump plănuiește să se retragă din pactul global care prevede reducerea emisiilor de gaze, lucru care ar putea adânci ruptura care se conturează între UE și Statele Unite, informează Reuters.

Acordul de la Paris reprezintă practic o continuare a Protocolului de la Kyoto, semnat in 1997, care viza reducerea efectelor încălzirii globale. Singurele state non-participante la Acordul de la Paris sunt Siria și Nicaragua, iar în curând se pare că acestora li se vor alătura și Statele Unite.

Reuters citează surse anonime care se află în temă în legătură cu intențiile președintelui american pe acest subiect.

O decizie a Statelor Unite de a se retrage din Acord ar aliena și mai mult statele din Europa, o tedință care a început să se contureze încă după summit-ul G7 și după declarațiile cancelarului german, Angela Merkel. De asemenea o retrage din acest Acord ar însemna o schimbare radicală în politica externă a Statelor Unite, față de progresele înregistrate în privința diminuării efectelor încălzirii globale, în timpul administrației Obama.

Statele Unite reprezintă al doilea stat din lume în termeni de poluare cu dioxid de carbon, emițând anual aproximativ 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial, potrivit unor estimări ale jurnaliștilor de la News Week

Check Also

amenințare

Dunford: “China va fi cea mai mare amenințare pentru SUA în 2025”

Ofițerul militar de top al armatei SUA, Generalul Joseph Dunford, a declarat în fața Congresului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *