Breaking News
Home > Global News > America > Republicanii din SUA, noi acțiuni împotriva lui Donald Trump
SUA
Sursa The Daily Beast

Republicanii din SUA, noi acțiuni împotriva lui Donald Trump

Mai mulți republicani angajați în Comisia de Informații a Camerei din Congres au zburat recent la Londra pentru a găsi o modalitate de aducere în SUA a autorului dosarului cu noi informații compromițătoare despre președintele Donald Trump și a personalului său din timpul campaniei electorale, relatează CNN.

O sursă apropiată investigatorilor din Comisie a menționat că este așteptată trimiterea unei scrisori către autorul dosarului, Christopher Steele, care va fi invitat să depună mărturie în Comisia de Informații a Camerei. Scrisoarea va trebui vizată mai întâi de liderii Comisiei.

Christopher Steele este un fost oficial al serviciilor de informații britanice, căutat în special după ce s-a aflat că el este autorul dosarului în care este menționat numele lui Trump și care conține informații neverificate, conform căruia agenții operativi ai Rusiei au informații personale și financiare compromițătoare despre Trump. Președintele SUA a negat vehement acuzațiile încă din luna ianuarie a.c.

Conform informațiilor dezvăluite de WashingtonTimes, trimiterea personalului în Londra a stârnit tensiuni în Capitoliu unde mai multe investigații oficiale împotriva implicării Rusiei în alegerile prezidențiale se desfășoară simultan într-un tandem cu Departamentul de Justiție. Se pare că republicanii au ascuns informațiile cu privire la Christopher Steele față de adversarii politici din tabăra democrată, informează Politico.

Mai mult decât atât guvernatorul statului New Jersey Chris Christie, un susținător și prieten al lui președintelui SUA, Donald Trump, a declarat că întâlnirea lui Donald Trump Jr. cu avocatul rus în iunie anul trecut a fost o idee greșită și ar trebui ca lumea să aștepte raportul lui Robert Mueller care se ocupă de caz, informează CNN.

„Întâlnirea a fost necugetată. Este ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple […] În retrospectivă, toată lumea știa că este o idee proastă.” – Guvernatorul New Jersey, Chris Christie

Guvernatorul american a mai declarat că nu este încă clară imaginea dacă Trump a știut sau nu de întâlnirea care a avut loc în Trump Tower și care i-au inclus pe ginerele său Jared Kushner și președintele de campanie Paul Manafort.

Conform celor de la NorthJersey, Casa Albă a recunoscut că președintele Trump a redactat o declarație oficială menită să inducă în eroare cu privire la întâlnirea lui Trump Jr. cu avocatul rus, ascunsă de ochii presei de un an de zile.

Check Also

Uber si NASA vor sa revolutioneze transportul urban

La inceputul lunii mai, compania Uber a prezentat noul sau concept  al “masinilor zburatoare”, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *