Breaking News
Home > Global News > America > Noile restricții de călătorie ale SUA sunt criticate de Venezuela
restricții de călătorie, venezuela, donald trump,
Sursa BBC

Noile restricții de călătorie ale SUA sunt criticate de Venezuela

Autoritățile din Venezuela au criticat dur decizia Statelor Unite de a impune restricții de călătorie cetățenilor venezueleni, catalogând acțiunea drept o formă de ”terorism psihologic”, relatează Euronews.

Noua decizie a liderului de la Casa Albă, referitoare la interdicțiile de călătorie, vizează opt state, printre care se numără și Venezuela. Trump și-a argumentat decizia prin faptul că țările vizate au protocoale de securitate ”inadecvate”, iar măsurile de restricționare sunt necesare pentru combaterea atacurilor teroriste și pentru menținerea siguranței publice.

Ministrul de Externe din Venezuela, Jorge Arreaza, și-a exprimat nemulțumirea față de această decizie, afirmând că este incompatibilă cu dreptul internațional.

”Prin acest gest de ipocrizie politică, Donald Trump impune  o taxă asupra umanității, a valorilor păcii și prosperității” a declarat Arreaza.

De asemenea, și liderii opoziției din Venezuela sunt la fel de contrariați de interdicția propusă. Angel Alvarez, un membru al opoziției, și-a exprimat nemulțumirea față de actuala conducere, deoarece o parte semnificativă a populației care muncește și dorește să evolueze, antreprenori și alte clase sociale au de suferit din cauza sistemului corupt, care, în cele din urmă, pare să fi generat și interdicția lui Trump.

Curtea Supremă din Statele Unite a declarat luni, 25 septembrie, că poate împiedica orice contestare a noii măsuri de interdicție. Instanța a anulat și ședința programată în data de 10 octombrie, când trebuia să se decidă dacă ordinul executiv din data de 6 martie, prin care a fost blocat temporar accesul  cetățenilor din șase țări, majoritatea musulmane, a avut un caracter discriminatoriu.

Odată cu noua decizie de restricție a lui Donald Trump, celor șase state, Iran, Libia, Siria, Yemen, Somalia, Sudan, li se mai adaugă Coreea de Nord și Venezuela.

Check Also

Victorie pentru Donald Trump: Brett Kavanaugh a fost numit judecător la Curtea Supremă a SUA

Brett Kavanaugh a fost confirmat sâmbătă, în funcţia de judecător la Curtea Supremă din SUA, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *