Breaking News
Home > Global News > America > Foxconn va construi o nouă fabrică în SUA
Foxconn, electronice, USA, Wisconsin, stimulente
Sursa: Maciver Institute

Foxconn va construi o nouă fabrică în SUA

Foxconn, o firmă producătoare de electronice din Taiwan, va construi o nouă fabrică în statul Wisconsin, relatează CNN. Proiectul a primit aprobarea finală luni după o perioadă în care au apărut diverse controverse referitoare la stimulentele care urmează a fi oferite de Statele Unite.

Luni, guvernatorul republican Scott Walker a aprobat proiectul prin care Statele Unite urmează să ofere producătorului Foxconn stimulente în valoare de 3 miliarde de dolari pentru construcția unei noi fabrici în Wisconsin. Înainte de a fi aprobat, ”cadoul” oferit de SUA, anunțat încă din luna iulie, a stârnit numeroase dispute în rândul legislatorilor prin prisma prețului acordului dintre cele două entități, devenit destul de controversat în Wisconsin. În cele din urmă, acordul a primit susținerea atât din partea  republicanilor, cât și a democraților.

Foxconn s-a angajat să investească 10 miliarde de dolari în fabrica unde vor fi produse ecrane LCD. Termenul de finalizare al proiectului a fost stabilit pentru anul 2020 și se preconizează că vor fi create între 3.000 și 13.000 de locuri de muncă.

Potrivit Wisconsin Economic Development Corporation, costurile anuale suportate de Foxconn vor fi cuprinse între 200 și 250 de milioane de dolari. Acest lucru presupune că statul american va plăti anual între 15.000 și 19.000 de dolari pentru fiecare loc de muncă, în condițiile în care vor fi create cele 13.000 de joburi preconizate. Timothy Bartik, economist al Institutului Upjohn, consideră că suma finală oferită pentru un job va fi mai degrabă 2,400 de dolari.

Wisconsin Economic Development Corporation urmează să negocieze un contract final cu Foxconn, în limitele impuse de legislație. Agenția speră să obțină contractul până în data de 29 septembrie, când va avea loc o întrunire internă a consiliului.

Check Also

Opiu şi marijuana ar putea fi legalizate în Mexic

Preşedintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, care îşi va prelua mandatul începând cu data …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *